فردی که دارای گناهان زیادی است و هیچ گناهی نبوده مگر آنکه انجام داده است چگونه با خواندن یک نماز لیله الرغائب تمام گناهانش بخشیده می شود

در این شکی نیست که اگر فردی نمازی که در مورد لیله الرغائب وارد شده است با تمام شرائطش بخواند مشمول مغفرت الهی می شود.

اما باید توجه کرد که انجام اعمال نیکی که دارای ثواب فراوانی است زمانی برای انسان موثر است و سبب آمرزش او می شود  که   مقبول درگاه الهی واقع شود .

خداوند می فرماید:

« خدا تنها ( اعمال نیک را ) از پرهیزکاران می پذیرد»

مائده27

امام صادق علیه السلام فرمود:

« خداوند تنها اعمال نیک و صالح را قبول می کند و اعمال نیک را نیز تنها در صورتی قبول می کند که شما به عهد و پیمان او عمل کنید ( در صورتی که گناه نکنید و پرهیزکار باشد )»

الکافی ج1 ص139 - ج2 ص39
بنابراین زمانی خواندن نماز لیله الرغائب یا سایر اعمال مستحبی  زمینه آمرزش تمام گناهان را فراهم می کند که فرد مصداق متقین باشد.

به این معنا که از  گذشته خود نادم و پشیمان بوده و در حالی که از گذشته خود توبه واقعی کرده است اعمال مستحبی را به جا آورد .
در این صورت خداوند به  سبب توبه و  انجام آن اعمال مستحبی تمام گناهان او را می آمرزد.
اما اگر فرد بر انجام  گناهان خود اصرار داشته باشد و توبه و استغفار واقعی را ترک کرده باشد هیچگاه  انجام اعمال مستحبی سبب آمرزش او نمی شود چنان که امام صادق علیه السلام فرمود:

« به خداوند سوگند پرودگار هیچ اطاعت و کار نیکی را از بنده اش قبول نمی کند تا زمانی که بنده بر انجام معاصی خداوند اصرار داشته باشد»

الکافی ج2 ص288

وسائل الشیعه ج15 ص337