نماز خواندن هایم از سرعادت شده است. چه کنم؟

ارتباط پیدا کردن با معانی اذکار و دعاها و حضور قلب در عبادت، از یکنواخت شدن عبادت جلوگیری میکند.

برای پیدا کردن نشاط در عبادت چند راهکار به شما پیشنهاد می‌شود:

1. چشم پوشی از نگاه حرام:

 قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص النَّظَرُ سَهْمٌ مَسْمُومٌ مِنْ سِهَامِ إِبْلِيسَ فَمَنْ تَرَكَهَا خَوْفاً مِنَ اللَّهِ أَعْطَاهُ إِيمَاناً يَجِدُ حَلَاوَتَهُ فِي قَلْبِهِ.

نگاه حرام تیری از تیرهای مسموم شیطان است. کسی که به خاطر ترس از خدا آن را ترک کند خداوند ایمانی به او عطا میکند که شیرینی آن را در قلب خود احساس کند. (1)

 

2. پرهیز از افراط در هر کاری حتی عبادت:

قَالَ النَّبِيُّ ص إِنَّ لِلْقُلُوبِ إِقْبَالًا وَ إِدْبَاراً فَإِذَا أَقْبَلَتْ فَتَنَفَّلُوا وَ إِذَا أَدْبَرَتْ فَعَلَيْكُمْ بِالْفَرِيضَةِ.(2)

3. تقویت باور به معاد:

 با مطالعه در این زمینه، زیارت قبور و ..... خداوند میفرماید: نماز جز برای خاشعین سخت و سنگین است و خاشعین کسانی هستند که اطمینان دارند خداوند را در آخرت ملاقات میکنند.(3)

 

4.ایجاد تنوع در عبادت. مثلا در مکان های مذهبی مختلف حضور پیدا کند.

 

5. داشتن تفریح به اندازه و حلال مخصوصا فعالیت جسمی و ورزش.

 

6. تقویت انگیزه و تجدید نیت کردن:

در روایات آمده است یک ساعت تفکر از هفتاد سال عبادت بهتر است.(4) شاید یکی از دلایلش این باشد که تفکر در فلسفه و فوائد عبادت به انسان انگیزه میدهد و عبادت او را با نشاط و عمیق تر میکند.

7. برنامه ریزی داشتن و هدف داشتن هم باعث میشود نشاط و لذت بیشتری از کارهایمان ببریم. چون احساس میکنیم با انجام هر کاری یک قدم به هدفمان نزدیکتر شده ایم و این میتواند ما را خوشحال کند. مثلا برای عبادت میتوان قرب و تکامل معنوی بیشتر را به عنوان هدف قرار داد.

 

8. نیت نماز وداع:

 

امام صادق عليه السلام مي فرمايد: هنگامي كه نماز واجب را مي‌خواني در وقتش بخوان، مانند كسي كه نماز وداع مي خواند و مي ترسد كه بعد از اين توفيق نماز خواندن نيابد.(5)

 

1) جامع الأخبار(للشعيري)، ص145.

(2) الكافي، ج3 ، ص 454.

(3) بقره، 45 و 46.

(4) الزهد، ص15.

(5) بحارالانوار، ج 83، ص 232.