در مدرسه مربی پرورشی می گوید شما امسال به سن تکلیف می رسید خود را برای برگزاری مراسم جشن تکلیف آماده کنید و ما با والدین شما هم برای حضور دراین مراسم هماهنگی خواهیم کرد.می خواهم بدانم آیا لازم است رسیدن به سن تکلیف را جشن بگیریم؟

دوست من

معمولا آدم ها برای هر چیزی و هر روزی را جشن نمی گیرند و بزرگ و مهم نمی دانند.حتما موضوع برای ما بسیار مهم است و موجب تغییر بزرگی در زندگی ما می شود. مثلا وقتی خداوند به پدر و مادرتان شما را هدیه داد آن ها این هدیه الهی را بسیار شیرین و مهم دانستند و با آمدن شما زندگی شان سرشار از شادی شد و به خاطر این تولد و این رخداد مهم هر سال روز تولد شما را جشن می گیرند.

حال که تو دوران کودکی و بازی و سرگرمی را پشت سرگذاشته ای و عقل و اندیشه ات رشد کرده است و فکر می کنی و کم کم باید مسئولیتهایی را در زندگی بر عهده بگیری خداوند مهربان در چنین زمانی درهای رحمتش را به رویت گشود ولباس ارزشمند تکلیف را بر قامتت پوشاند . لباسی بسیار زیبا و افتخار آفرین که با آن خدای مهربان شما را با آن پذیرفته است. آری او با این که بی نهایت بزرگ، دانا و توانا ست و آسمان ها را آن همه ستارگان و کهکشان ها و همه چیز را آفریده است .وبا این که به ما نیازی ندارد و نه فرمانبری ما به او نفعی می رساند و نه نافرمانی ما ضرر و ضربه ای به او می زند. با نگاه مهر به ما نگریست و به ما اجازه ارتباط با خود را داد و از این همه بالاتر بر ما واجب دانست که با او در ارتباط باشیم.

شاید به همین خاطر است که دانشمندان دینی ما روز رسیدن به سن تکلیف خود یا فرزندانشان برایشان شیرین تر و باشکوهتر ازروز تولدشان بوده است.

سید بن طاووس یکی از برجسته ترین دانشمندان قرن ششم به فرزندش می نویسد:

"فرزندم روز بلوغ و تکلیف خودرا به خاطر بسپار و آن را برای همیشه گرامی بدار"