در مورد فوائد پزشکي نماز شب، مطالب کامل مي خواستم.
علاوه بر تمامی فوائد روحی و جسمی که نماز شب مانند دیگر نمازها دارد ، زمانبندي اين نماز به گونه ايست كه متناسب با تمامي شرايط فيزيولوژي بدن تنظيم گرديده، و اگر چنانچه يك فرد به توصيه هاي رسول خدا ( صل الله عليه و آله ) عمل نمايد و شبها زود بخوابد و قبل از طلوع فجر بيدار شود بهترين بهره را از خواب برده و مفيدترين شرايط را براي سلامتي بدن خود فراهم مي سازد و آفات فراواني را از جسم و جان خود دفع مي نمايد كه برخي از آنها از قرار ذيل مي باشد.
الف – آرامش عضلاني
دانش پزشكي امروزه به اثبات رسانده كه اگر شخصي در ساعت حدود 10 شب بخوابد و حدود نيم ساعت قبل از اذان صبح بيدار شود ( يعني حدودا 7 ساعت بخوابد ) در ساعت حدود يك بامداد در بدن او برخي مواد شيميايي شبه« مورفين» ترشح مي شوند ( اين مواد به عنوان گروهي« اندروفين ها» و« آنگفالين ها» نامگذاري شده اند ) و اثر مستقيمي بر قسمتهاي مختلف بدن از جمله عضلات اسكلتي دارند و در طول روز پس از آن، منجر به آرامش و راحتي عضلاني براي فرد مي شوند. بر خلاف زماني كه انسان بيشتر يا كمتر از اين مقدار بخوابد در اينصورت اين مواد كمتر ترشح شده و انسان از آرامش و استراحت عضلاني به اندازه كافي بهره مند نمي شود.
ب- كاهش عوارض قلبي
بررسي هاي علمي نشان مي دهد كه سكته قلبي غالبا در ساعات اوليه صبح رح مي دهد در مقاله اي كه در نشريه پزشكي« لانست، Lancet» در تاريخ 28 اكتبر 1988 م به چاپ رسيده آمده است:« از ساعت 2 الي 4 بعد از نيمه شب فشار خون به پايين ترين حد خود مي رسد كه اين امر ابتلا به سكته قلبي را در اين ساعات افزايش مي دهد بنابراين بيدار شدن در اين ساعات ( يعني اواخر شب ) و اقامه نماز شب از سكته قلبي و ديگر عوارض و بيماريها قلبي جلوگيري مي نمايند.
علاوه بر اينكه در خواب طولاني و مستمر انسان در معرض ابتلا به ديگر بيماريهاي قلبي بخصوص بيماري« تصلب شرايين» قرار مي گيرد كه سحرخيزي از خواب طولاني و پيوسته جلوگيري و به دنبال آن دچار اينگونه امراض نمي گردد.
ج – تقويت دستگاه ايمني بدن
يكي از هورمون هايي كه نقش كليدي در ايمني بدن ايفا مي نمايد و مقاومت بدن را در برابر ميكروبها و ويروسها افزايش مي دهد مي دهد و در پيشگيري نيماريها مختلف همچون بيماريهاي قلبي و سرطان نقش اساسي دارد و زندگي انسان را پايدار و توام با تندرستي مي گرداند هورمون« ملاتونين» مي باشد.
با توجه به اينكه نماز شب عامل افزايش ترشح اين هورمون مي باشد مي توان نماز ملكوتي شب را عامل موثر در تقويت دستگاه ايمني بدن برشمرد.
د – تقويت بينايي
ملاتونين در چشم از سلول هاي چشم محافظت نموده و از كدر شدن عدسي يا كپول چشم – كه ديد را مختل مي كند و موجب ابتلا به بيماري« آب مرواريد» مي شود جلوگيري مي كند.
لذا افزايش ترشح اين هورمون بواسطه خواندن نماز شب مي تواند نقش موثري در تقويت بينايي انسان داشته باشد.