به بعضي از گناهان عادت کردم نميتونم انجامش ندم بارها توبه کردم ولي فايده اي نداشته چه کار کنم؟
اینکه توبه می کنید و می شکنید، به این دلیل است که از گناه پشیمان و متنفر نشده اید. توبه واقعی در حقیقت، نوعی تغییر فکر و اندیشه است. یعنی انسان عمیقا به این باور برسد که گناه و نافرمانی خداوند، چیزی جز آلودگی و پستی به دنبال ندارد و اگر متابع نفس ماست، به این دلیل است که نفسمان هنوز تزکیه نشده و ماهیت گناه را درک نمی کند.
ما هرگز حاضر نیستیم لجن و کثافات داخل جوی آب را بخوریم یا حتی به آن دست بزنیم. حتی تصور چنین چیزی چندش آور و ناراحت کننده است. اولیاءالله که هرگز حاضر نیستند حتی فکر گناه را هم در ذهن بیاورند، به این دلیل است که به چنین باور و تفکری در مورد گناه رسیده اند. آنها ماهیت گناه که چیزی جز آلودگی و کثافت نیست درک کرده اند.
چنین حالتی، قطعا دوری از گناه را به ارمغان می آورد و چنین توبه ای هرگز شکستنی نیست.
برای استقامت بر توبه به نکات ذیل توجه کنید:
۱- ایمانتان را با مطالعه و اندیشه تقویت کنید. اگر معرفت انسان به خداوند و صفات او قوی باشد، عالم را محضر خدا میداند و در محضر خدا معصیت نمی کند.
۲- توکل برخدا داشته باشید و از خداوند برای در امان ماندن از شیطان مدد بخواهید.
۳- توجه به زشتی گناه داشته باشید و هیچگاه به کوچکی گناه نگاه نکنید. توجه کنید که در مقابل چه کسی ایستاده و نافرمانی چه کسی را مرتکب می شوید.
۴- به آثار گناه در زندگی توجه داشته باشید، هم نیکی اثر تکوینی دارد و هم گناه. همانطور که آتش می سوزاند، گناه هم آثار نکبت بار خودش را دارد.
۵- زمینه گناه را از بین ببرید، از مسائلی که مقدمه گناه را فراهم میکند، دوری کنید و با افرادی که میدانید زمینه گناه را برایتان فراهم میکنند دوستی نکنید.
۶-حتی الامکان فکر گناه کردن را از سر بیرون کنید فکر گناه خواه ناخواه در قلب تیریگی ایجاد میکند و به صفا و پاکی دل ضربه میزند.
۷- خودتان را سرگرم کار و امور مفید بکنید تا زمانی برای گناه کردن پیدا نکنید.
۸-ورزش کنید ، سلامتی در ایجاد اراده قوی بسیار مفید است با ورزش کردن اراده خودتان را بالا ببرید.
۹- به یاد مرگ و پایان زندگی باشید ،این کار باعث میشود لذات و شهوات منفی از بین برود.
۱۰- به عبادات و نماز خیلی توجه و اهمیت دهید نماز صحیح انسان را از زشتیها و گناه باز میدارد.
۱۱- توجه به عاقبت گناه داشته باشید .