لطفا يک راه عملي بگيد که ما بتونيم نمازهاي قضامون رو به جا بياريم.. خيلي به نظرمون زياد مي ياد و اصلا نمي تونيم اقدامي بکنيم.
در اولین گام باید اهمیت و ارزش والای نماز و عبودیت را بشناسیم
معرفت به خدا پیدا کنیم و وقتی عارف خوبی شدیم و توانستیم وظایف بندگی را به خوبی بشناسیم و درک کنیم در مقام عمل نیز بصورت خودکار وظایف و تکالیف بندگی را انجام میدهیم . توکل به خدا و توسل به ائمه معصومین را سرلوحه کارمان قرار دهیم
اما در مورد سوال شما باید عرض شود درباره میزان و تعداد نماز و روزه فوت شده و نحوه خواندن و کیفیت و کمیت آن باید با کارشناس احکام بحث بفرمایید اما اگر میزان آن را میدانید می توانید با یک برنامه ریزی بدون اینکه تحت فشار قرار بگیرید؛با هر وعده نماز یک نماز قضا هم به جا اورید .
مثلا با یک نماز ادای صبح یک نماز قضا هم بجا اورید در این صورت در یک سال می توانید یک سال نماز قضا را هم انجام دهید .
خودتان را موظف کنید در این صورت اگر یک وعده نماز شما قضا شد حتما در همان روز قضای ان را به جا آورید تا از انباشته شدن آن ها جلوگیری شود .
به این ترتیب اگر در مدتی توانستید طبق برنامه پیش بروید می توانید با توجه به کمیت نمازها به تعداد آنها بیافزایید و بیشتر انجام دهید .
تصور شما از انجام قضاهای نماز صرف رفع تکلیف نباشد بلکه نزدیک شدن به خدا و اتصال به او و کمال بی نهایت را درخاطر داشته باشید.
نکات کاربردی تر :
درباره اهمیت نماز می توانید کتب مختلف در این موضوع را مطالعه نمایید . آداب الصلاه / اسرا الصلاه از امام خمینی یکی از این آثار می باشد
دائم الوضو بودن تاثیر زیادی دارد
دائم الذکر بودن اثرات منحصر به فردی دارد که دژی را مقابل وسوسه های شیطان می سازد و اجازه نفوذ به او نمیدهد
اگر حق الناس به گردن دارید بپردازید و طلب حلالیت کنید تا توفیقات بیشتری نصیبتان شود
در طول عمر خدا و اهل بیت را فراموش نکنید
از آثاری که معنویت و معرفت را بالا می برد زیارات بقاع متبرکه معصومین و توسل به این بزرگواران می باشد
منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی