تاخير در نماز اول وقت چه آثار و پيامدهاي سوئي دارد؟

1. دوري از رحمت الهي
امام زمان (عجل الله تعالي فرجه الشريف ) فرمودند: « از رحمت خدا دور است، از رحمت خدا دور است كسى كه تأخير در نماز عشاء نمايد تا آنكه ستارگان ظاهر شود و از رحمت خدا دور است، از رحمت خدا دور است كسي كه نماز صبح را چندان تأخير بيندازد تا ستاره ها ناپديد شوند.» 
2. موجب خشم خداوند
رسول خدا - صلي الله عليه وآله – به حضرت علي عليه السلام وصيت نمودند: «يا علي، با وضوي كامل در اول وقت، نماز اقامه كن، و نماز را از اول وقتش به تاخير نينداز، چون تاخير نماز بدون علت و عذر خداوند قهار را به خشم خواهد آورد.» 
3. نماز او را نفرين مي كند
امام باقر ( عليه السلام ) فرموده است: «هرگاه نماز در اول وقت بالا برود، سفيد و درخشان به سوي صاحبش باز مي گردد و به او خطاب مي كند: از من مواظبت نمودي خدا تو را حفظ كند، و هرگاه در غير وقت خود و بدون شرايط بالا برود، سياه و تاريك به سوي صاحبش باز مي گردد و به او مي گويد مرا تباه ساختي، خدا تو را نابود كند.»
4. دوري از شفاعت پيامبر
پيامبر خدا (صلی الله عليه آله) فرموده اند: « شفاعت من در قيامت شامل كسي كه نمازهاي واجبش را در وقت آن نخواند نمي شود.» 
5. فقيران بهشت
ابو سلّام عبدي مي گويد: به امام صادق ( عليه السلام ) عرض كردم: چه مي فرمائيد درباره كسي كه نماز عصرش را عمداً تأخير اندازد؟ حضرت فرمودند: روز قيامت بي كس و تنها (و فقير) و بدون ثروت محشور مي گردد. عرض كردم: اگر چه از بهشتيان باشد؟ فرمود: اگر چه از اهل بهشت باشد. پرسيدم: منزل و جايگاهش در بهشت در كجاست؟ فرمود: يكه و تنها، بي زن و فرزند و مال و منال در بهشت سرگردان است و اهل بهشت به او چيزي مي دهند.
6. عدم قبولي نماز
امام صادق عليه السلام فرموده اند: «كسي كه نماز در غير وقت بخواند، مثل اينكه نماز نخوانده است.»   (به اين معنا كه چنين نمازي نمي تواند قبول شود و وي را به آثار و بركات و پاداش هاي عظيم نماز نائل گرداند هر چند با خواندن اين نماز از او رفع تكليف شده و عذاب نمي شود. )
7. عدم استجابت دعا
در روايتى كه از امام زين العابدين- عليه السّلام- در تشریح آثار گناهان تاخیر در نماز را به عنوان یکی از عوامل عدم استجابت دعا بر شمرده و فرموده اند: «و گناهانى كه موجب برگشتن دعا مى‏شوند عبارتند از: نيّت بد داشتن، پليد بودن در باطن، دورویی با برادران دينی، تصدیق نکردن برادران دينى را با ترك اجابت، و به تأخير انداختن نمازهاى واجب را تا وقتشان بگذرد.»