سلام علیکم به نظرتون چه طوری میتونم رفیقامو که 16 سالشونه یا کلا نماز نمیخونن یا میگن بعد میخونیم رو به نماز ترغیب کنم ؟
توصیه ما اینه که شما تلاش کنید و دوست خودتون رو پله پله مثل خودتون به سمت خوبیها بکشونید. که اگر اینطور شد هم دوستی تون و خاطراتی که با هم داشتید برقراره و هم خاطرتون از دوست تون به عنوان کسی که ممکنه سرنوشت تون رو تغییر بده راحت خواهد شد.
کار شما یه کار خدا پسندانه است که ایشون رو به سمت خوبیها میکشونید و برای سرنوشت ایشون نقش دارید، پس خسته نشید و پاکار باشد. که اگر اینطور شد توی بهشت ایشون به شما افتخار می کنه که چنین دوستی داشته. بهر حال ما آدما یه بار بیشتر عمر نمی کنیم، و همین عمر ماست که سرنوشت ما رو به خوبی یا بدی رقم میزنه
اگر تلاش شما جواب داد (که در آخر عرض می کنم که چطور بهش توصیه به نماز کنید)، که مرحبا به شما. و الا اگر جواب نداد چون ترک نماز به تدریج بر سیره و راه و رسم زندگی اثر میزاره به طور کاملا نامحسوس. این دوستی ممکنه روی شما هم تاثیر بزاره، لذا در این صورت به فکر قطع ارتباط باشید. شاید همین قطع ارتباط اهرمی باشه برای کشاندن دوستاتون به سمت نماز.
پس اگر تلاش شما بی ثمر بود در وهله اول لازم نیست شما بهش چیزی از قطع ارتباط بگید. بلکه کم کم ارتباطتتون رو ضعیف و ضعیف کنید، اگر قبلا باهاش تماس می گرفتید ، تماساتون رو کم و کمتر کنید، اگر قبلا با هم از مدرسه بر می گشتید، به بهانه های مختلف خودتون تنهایی برگردید، اگر سلام کرد، سرد و سور جوابش رو بدید، و خودتون پیشقدم نشید برای سلام کردن.
اینجا وقتی بی اعتنایی های شما رو دید دو حالت ممکنه اتفاق بیفته
1- اونا هم متقابلا رابطه اش رو با شما کم و کمتر می کنه، و جدایی اتفاق می افته، بجز سلام و علیک های گاه گاهی و معمولی
2- متوجه تغییر رفتار شما می شه و ازتون سوال می کنه که دلیل بی اعتنایی های شما چیه؟ یعنی مقابله به مثل نمی کنه و پیگیر دلیل تغییر رفتار شما هست. در اینجا راست مطلب رو می گید که دلیل بی اعتنایی های شما چیه. در جواب می گید که من بیش از اینکه دوست برام مهم باشه ویژگیهای اون دوست برام مهمه، چون هیچ چیزی مثل دوست تو زندگی روی من اثر نمی ذاره، چون من خودم و زندگیم رو دوست دارم طبعا برای دوستی هم که انتخاب می کنم شرایطی رو لحاظ می کنم. و یکی از چیزهایی که برای من مهمه اینه که دوست من زندگیش طوری باشه که خدا می خواهد. و ایشون هم دلیل منطقی شما رو خواهد پذیرفت و اگر هم ناراحت بشه بخاطر حرف منطقی شما نیست.
این دوستی که تاکنون داشتید می تونه وسیله خوبی باشه تا ایشون خودش رو درست کنه، یعنی با این حرفایی که بهش می زنید ایشون رو در یک دو راهی قرار می دید که بین ادامه دوستی و درست کردن سر و وضعش یکی رو انتخاب کنه.
اما چیزی که وعده شو دادم و شما در وهله اول باید انجام بدید تذکر شما و نحوه تذکر دادن شماست که خیلی مهمه
تدکر شما با چند مرحله انجام میشه
1- اصل ارتباط : در هر گفتگویی باید با طرف مقابل ارتباط برقرار کنید. ارتباط می تواند با سلام و احوال پرسی، توصیف هوا، تعارف شیرینی یا ... اتفاق بیفتد
2- آمادگی: در این مرحل باید شخص رو آماده برای برای ورود به بحث کنید. این مرحله ممکن است با تعریف و تمجید از طرف شروع شود که مثلا خوشحالید که چندین ساله با هم دوستید. نمونه های دیگه اش
* حدس می زنم شخص انتقاد پذیری باشید، درسته؟
* یه چیزی ذهنم رو به خودش درگیر کرده ، می تونم یک سوال از شما بکنم؟
* می تونم چند لحظه وقت شما رو بگیرم؟
*...
3- ورود به بحث: برای ورود به بحث باید از سوالات بسیار بدیهی شروع شود و وجدان شخص رو مخاطب قرار داد تا زودتر به نتیجه برسید..
* مثلا یک سوال دو گزینه ای ازش بکنید، که مثلا «علی، خودتو بیشتر قبول داری یا خدا رو ؟» اگر ایشون شبهه ای تو ذهنش نباشه خدا رو بر شما ترجیح می ده، بعد می تونید بگید که خدا گفته بیایید با من همصحبت بشید تا از معنویت من به شما برسه و شما رو خوشبخت کنم.
* یا مثلا بدون هیچ مقدمه ای ازش بپرسید: «تشکر از دیگران» در قبال کار خوبشون کار خوبیه یا نه؟ بعد که جواب مثبت شنیدید، بهش بگید خب نظرت در مورد اینکه باید همین قاعده رو در مورد خدا و قدردانی از خدا به خاطر نعمتاش پیاده کرده چیه؟
خوبیهای نماز که مایه آرامش دنیایی و خوشبختی آخرتی و ایمن شدن از پوچی در زندگی میشه رو مطرح می کنید. و از اون طرف اثر بی نمازی رو که آمارش رو در زندان میشه دید می تونید توجه بدید.
طبق آماری که از زندانیان گرفتن بیش از 90 درصد مجرمان اهل نماز نبودن
امیدوارم خدا در این راه خداپسندانه به شما توفیق بده و بتونید به این موفقیت برسید که دوستتون رو از یک انحراف نجات بدید. اگر هم تمایل داشتید می تونید سایت یا کانال ما رو بهشون معرفی کنید تا بیشتر در مورد خوبیهای نماز و بدیهای بد نمازی آشنا بشن. چون بالاخره شبهاتی قطعا در ذهن دوستاتون هست که در مورد نماز سهل انگاری می کنند
همیشه موفق باشید
منبع: سایت اندیشه برتر