نامه بیست و هفتم: عهد نامه محمد بن ابی بکر
«صلّ الصّلاة لوقتها الموقّت لها، و لا تعجّل وقتها لفراغ، و لا تؤخّرها عن وقتها لاشتغال، و اعلم أنّ كلّ شي‏ء من عملك تبع لصلاتك»
ترجمه
در عهدنامه‏اى كه براى محمد بن ابى بكر نوشت و او را روانه مصر نمود تا حاکم آنجا باشد، از جمله دستورهائى كه به او داد فرمود: نماز را در اوقاتى كه براى آنها تعيين شده به پاى دار و به خاطر اين كه بى‏كارى و فرصت و وقت دارى، پيش
از وقت آن را به جاى نياور، و به بهانه اين كه كار دارى، آن را به تأخير نينداز و اين را بدان كه تمام كارهايت پيرو نمازت مى‏باشد».
توضیح
مولاى متقيان امیرالمومنین علیه السلام به محمد بن ابى بكر دستور مى‏دهد كه نماز را چه فرادى و چه به جماعت بر هر كار ديگرى اعم از شخصى و كشورى و لشكرى مقدم بدارد و آن را در اول وقت ادا كند، و حق ندارد به بهانه كار يا گرفتارى آن را به تأخير بيندازد، يا به دليل اين كه كارى ندارد، پيش از وقت انجام دهد. بلكه بايد طبق دستور خدا و پيغمبر عمل كند و به ميل خود جلو و عقب نيندازد.
میرزا حبیب الله خویی رحمه الله درشرح این بخش ازعهد نامه می گوید: حضرت به محمد بن ابی بکر سفارش می کند که مراقب نمازت باش، چون تو به عنوان امام مردم هستی، شایسته است که نمازت تمام اما کوتاه و در وقتش باشد.کسی که امامت مردم را بعهده می گیرد اگر نقصی در نمازش و نماز مردم باشد گناهش بر عهده امام است. پس باید خیلی مراقب
و مواظب نمازت باشی. ای محمد بدان که همه کارهای تو تابع نمازت است، اگر کسی نماز را ضایع کند کارهای دیگر
را بیشتر ضایع می کند ، چه فردی و چه اجتماعی باشد.
منهاج البراعة ج‏19 ؛ ص67

احمدرضا یزدانینوشته . لینک . به قلم احمدرضا یزدانی در 28 امرداد 1396 ساعت 23:19

x
ورود به سیستم
ورودثبت نام