حیات طیبه یا معیشه ضنكا كدامیك ؟

به گزارش روابط عمومی و امور استان ها ستاد اقامه نماز در یادداشتی مسعود دریس ، مدیریت روابط عمومی و امور استان ها عنوان نمود : 

حیات طیبه یعنی زندگی پاكیزه از انواع آلودگی ها ، ظلم ها ، خیانت ها ، عداوت ها ، اسارت ها ، ذلت ها ، انواع نگرانی ها و هر چیزی كه آب زلال زندگی را در كام انسان ناگوار می سازد و آسایش و آرامش را از او سلب می كند .
علی القاعده نتیجه پاكیزه زیستن، تحقق جامعه ای قرین با آرامش ، امنیت ، رفاه ، صلح ، محبت ، دوستی ، تعاون و تمام مفاهیم سازنده انسانی خواهد بود .


رهاورد دیگر زندگی پاكیزه (حیات طیبه) داشتن جامعه ای عاری از طغیان ، استكبار و انحصار طلبی ، غفلت و جهالت خواهد بود . طبعا دل كسی كه از حیات طیبه برخوردار است تنها به خداوند تعلق دارد . تنها قرب او را می خواهد و تنها از خشم و قهر او هراسان است . 
از دنیای فانی رویگردان است و مدیر و مدبر واقعی همه امور را خداوند متعال می داند . در نتیجه شیطان و هوای نفس در او راه نخواهد داشت و اما پرسش اصلی این است كه چگونه می توان به این مدینه فاضله دست پیدا كرد ؟
امروزه چگونه زیستن برای بشری كه تحت فشار زندگی ماشینی و صنعتی شدن جوامع ، تلخ ترین ناكامی ها را تجربه می كند ، بسیار پرسش كلیدی و حائز اهمیت است . خیلی از مكاتب مادی سعی كرده اند كه پاسخی برای انسان سرگشته امروزی بیابند . نسخه های متعدد وگوناگونی هم پیشنهاد داده اند و تجربه شده است ، ولی همچنان شاهد رشد فزاینده نرخ استرس و اضطراب و پریشانی در جوامع بشری هستیم .


اگر مراجعه ای به قرآن كریم این دفترچه راهنمای واقعی بشریت داشته باشیم نسخه شفا بخش و حل این معمای سخت و پیچیده را در سوره نحل آیه 97 خواهیم یافت . جایی كه خداوند تنها شرط برای تحقق حیات طیبه را عمل صالح مقرون با ایمان شمرده و خود تعهد كرده است كه زنان و مردانی كه ایمان و عمل صالح داشته باشند ما آنها را حیات طیبه می بخشیم و زندگی را به به كام آنان گوارا خواهیم ساخت .


شایان ذكر است كه ما در قرآن دو نوع عمل داریم . عمل حسن (نیكو و زیبا) و عمل صالح ، تفاوت این دو بسیار در خور تامل است . دانشجویی كه در طول ترم انتخاب واحد كرده و به سر كلاس حاضر می شود ، عمل حسن انجام داده ولی زمانی كه درس ها را با توجه دریافت نموده و در امتحانات پایان ترم حاضر گشته و با تلاش فراوان نمره قابل قبولی دریافت نماید آنوقت می شود گفت عمل صالح انجام داده است . كارمندی كه به موقع در محل كار خود حاضر می شود و تا پایان وقت اداری حضور دارد عمل او عمل حسن است ولی زمانی كه به مشكلات مردم و ارباب رجوع خود رسیدگی كرده و با كرامت انسانی سعی در انجام وظایف محوله و كسب رضایت مخاطبان خود نماید آنوقت می شود كار او را عمل صالح نامید .


در نماز هم همین گونه است ، اگر نماز فقط به عنوان یك واجب و تكلیف دینی بجا آورده شود ، در اینجا می توان به آن عمل حسن (كار نیكو) اطلاق كرد ولی زمانی كه آثار نماز یعنی دوری از فحشا و منكر در زندگی انسان نمازگزار نمایان شد ، آنوقت آن عمل را می توان عمل صالح نامید . و همانطور كه مستحضرید خداوند تنها عمل صالح را بالا می برد (و العمل الصالح یرفعه)(آیه 10 سوره فاطر).


در پایان به این نكته مهم نیز اشاره كنیم كه ما دو نوع زندگی را پیش روی خود داریم و بایستی با استفاده از قدرت تعقل و تدبر یكی را انتخاب كرده و تجربه كنیم . و یادمان باشد كه این انتخاب ، سرنوشت ما را رقم خواهد زد و همانطور كه می دانیم سرنوشت را نمی توان از سر ، نوشت .


و اما این دو نوع زندگی را می توان در آیات 123 و 124 سوره طه نظاره كرد . جایی كه خداوند می فرماید ؛ اگر از هدایت الهی تبعیت كنید ، نتیجه آن لایضل و لایشقی یعنی در دنیا گمراه نخواهید شد و در آخرت شقی نخواهید گشت .


علی القاعده كسانی كه به دنبال زندگی سعادتمندانه و فلاح و رستگاری هستند این سبك از زندگی را اختیار خواهند كرد . و نوع دوم آیه 124 سوره طه می باشد كه فرمودند كسانی كه از ذكر و یاد خدا اعراض نموده اند در دنیا معیشت ضنكا ، زندگی بسیار سخت و طاقت فرسا و تاریك و تنگ و در آخرت نحشره یوم القیامه اعمی ، نابینا محشور خواهند گشت .


پس تكلیف مشخص است و نتایج انتخاب بسیار روشن و مبرهن است ، حالا نوبت ماست كه انتخاب كنیم ، حیات طیبه و یا معیشه ضنكا ، كدامیك ؟

مسعود  دریسنوشته . لینک . به قلم مسعود دریس در 7 فروردین 1396 ساعت 14:54

x
ورود به سیستم
ورودثبت نام