نماز بدون بصیرت اثر و ارزش ندارد

(16:19) 07 دی 1396
زمان مورد نیاز برای مطالعه:0دقیقه

 نماینده خوزستان در مجلس خبرگان با بیان این‌که «ارتباط تنگاتنگی بین نماز و بصیرت است» گفت: نماز بدون بصیرت بی‌معنا است و نماز بدون بصیرت اثر و ارزش ندارد.

  آیت‌الله محسن حیدری در همایش نماز شهرستان اهواز با بیان اینکه وظیفه نظام اسلامی این است که اقامه نماز را در رأس همه مسائل قرار دهد، گفت: آیه «الَّذِینَ إِن مَّکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّکَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنکَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ؛ همان کسانی‌ که چون در زمین به آنان توانایی دهیم نماز برپا می‏‌دارند و زکات می‏‌هند و به کارهای پسندیده وامی‏‌دارند و از کارهای ناپسند باز می‏‌دارند و فرجام همه کارها از آن خداست(41/حج)» مقصود از اقامه نماز تنها اقامه نماز حکومت‌داران نیست بلکه آنها باید به فکر توسعه فرهنگ نماز، فراهم آوردن مقدمات لازم برای گسترش نماز و رفع موانع برای انجام وظیفه مردم به شرع است.

حیدری گفت: متصدیان حکومت اسلامی افراد عادی نیستند، خداوند به آنها قدرتی داده که امانتی به دست آنها است، لذا وظایفی از سوی خداوند برای آنها مشخص شده که باید انجام دهند. وظیفه آنها فقط ایجاد امنیت و پرکردن شکم گرسنگان نیست و تأمین نان، مسکن و رفاه برای مردم اختصاص به حکومت اسلامی ندارد. اما آنچه که حکومت اسلامی را از غیراسلامی متمایز می‌کند ارزش‌هایی است که قرآن بر‌ آنها تأکید دارد.

وی با اشاره به برگزاری اجلاس سراسری نماز گفت: همه ساله همایش سراسری نماز با حضور وزرا و معاونان رئیس جمهور برگزار می‌شود، برای ایجاد موج این امر معنوی است تا موانع را بردارند و مشکلات اقامه نماز را بدانند و جهت برطرف کردن آن بکوشند. هر کس به اندازه قدرت خود همه ظرفیت‌ها را برای خدمت کردن به نماز بسیج کند.

این عضو مجلس خبرگان با اشاره به این‌که «هدف نهایی نماز ذکرالله است» ادامه داد: اقامه نماز برای یادآوردن خداوند و به یاد خدا بالاترین ارزش انسان است. انسان در پرتو ذکر خدا به معرفت، نورانیت و اشراق بر دل دست می‌یابد و قدرت و زمام هوای نفس را به‌دست می‌گیرد.

وی با بیان اینکه «ارتباط تنگاتنگی بین نماز و بصیرت است» گفت: نماز بدون بصیرت بی معنا است و نماز بدون بصیرت اثر و ارزش ندارد چراکه خداوند فرمودند: «إِنَّنِی أَنَا اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِی وَأَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِکْرِی؛ منم من خدایی که جز من خدایی نیست پس مرا پرستش کن و به یاد من نماز برپا دار(14/طه)». نماز عبادتی خالص است و روح عبادت در نماز خلاصه می‌شود.

نماینده خوزستان در مجلس خبرگان تصریح کرد: بصیرت به‌معنای کنترل هوای نفسانی انسان است و اگر کسی بصیرت، ضوابط و معیارهای شناخت حق و باطل، دشمن خدا، ولی‌الله را نشناسد بصیرت ندارد. بسیاری از بی‌بصیرتی‌ به‌دنبال گم کردن معیارها است. هدف نماز اوج‌بخشی به انسان است اما شرط آن است که اقم‌الصلاة برای ذکر خدا باشد و اقم‌الصلاة لذکری مسیر رسیدن به بصیرت است.

وی اظهار کرد: نهم دی نمایش بصیرت و اتحاد همه مردم بود. برخی گمان می‌کنند 9 دی مربوط به حزب خاصی است. 9 دی مربوط به همه افرادی است که اسلام، شیعه، قانون اساسی و ولایت فقیه را قبول داشتند و همه باید در راستای احیای 9 دی حرکت کنیم.

منبع: ایسنا

تگ ها :
دیدگاه ها (0 کاربر)
ارسال دیدگاه
سامانه آموزشی
سامانه دانش پژوهان
سامانه مبلغان