متن دوشنبه های نمازی 11

متن جلسه دوشنبه های نمازی - با موضوع نماز از منظر شیطان

(06:45) 27 فروردین 1404
زمان مورد نیاز برای مطالعه:4دقیقه
متن  جلسه دوشنبه های نمازی - با موضوع نماز از منظر شیطان

 

بسم‌الله الرحمن الرحیم

ان‌شاءالله که این جلسه و همه‌ی لحظات زندگی‌مان مورد رضایت و عنایت بقیة‌الله الأعظم (أرواحنا فداه) قرار بگیرد.

عرض سلام و ادب و احترام دارم خدمت همه‌ی شما بزرگواران و عزیزان. ان‌شاءالله که جوری زندگی کنیم که نتیجه‌اش سربازیِ وجود نازنین بقیة‌الله الأعظم باشد، و آن‌قدر با خدا باشی کنیم که حتی حساب کوچکی برای قیام و زمینه‌ سازی ظهورش روی ما هم باز کند.

موضوعی که در خدمتتان هستم، عنوانش را اعلام کردند: «نماز از منظر شیطان»؛ هرچند به نظرم اگر عنوانش این بود که «شیطان، یکی از بهترین نماز شناس‌ هاست»، شاید بهتر می‌بود. در این دقایقی که در خدمتتان هستم، چهار نکته را می‌خواهم عرض کنم راجع به همین مسئله‌ی «نماز از منظر شیطان»:


نکته‌ی اول: اهمیت دشمن‌ شناسی

اگر همه‌ی همّت‌مان را بگذاریم روی اینکه داشته‌های خودمان را تقویت کنیم (توحید، اعتقادات، عبادت درست)، اما ندانیم دشمن از چه ابزارهایی استفاده می‌کند، ندانیم شیوه‌های مبارزه‌اش چیست، و اصلاً اطلاعی از داشته‌های دشمن نداشته باشیم، طبیعتاً اتفاقی که می‌افتد این است که چه‌بسا وارد میدان شویم و در همان دقایق ابتدایی متوجه شویم سلاح‌های ما در مقابل شیطان بسیار ناچیز است؛ یعنی غافلگیر می‌شویم.

امروز یکی از کارهایی که همه‌ی کشورها انجام می‌دهند، این است که بفهمند طرف مقابل شان چه ابزاری دارد. اگر این مسئله روشن نباشد، ناگهان با دشمنی مواجه می‌شوی که سلاح‌هایش از تو پیشرفته‌تر است. پس لازم است دشمن را بشناسی و با سلاح‌هایش آشنا باشی تا بتوانی درست مبارزه کنی.

قرآن کریم هم بارها دشمنان بیرونی (کفار، مشرکان) و دشمن درونی (هوای نفس و شیطان) را به ما معرفی می‌کند:
«إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبِینٌ» (سوره‌ی یس:۶۰) — شیطان دشمن آشکار شماست.

اگر دشمن را نشناسیم، ممکن است در عبادت‌ مان هم غافلگیر شویم. چقدر انسان‌ها یک عمر عبادت کردند، اما چون از حملات شیطان غافل بودند، در پایان چیزی عایدشان نشد! وقتی با سلاح‌های دشمن آشنا نباشی، غافلانه در تیررسش قرار می‌گیری و او تو را هدف می‌گیرد.


نکته‌ی دوم: شیطان، نمازشناس است

فکر نکنید شیطان لزوماً به همه می‌گوید: «نماز نخوان!» بسیاری از انسان‌ها برای نماز ارزش قائلند و او نمی‌تواند آن‌ها را از نماز بازدارد، اما آیا رهایشان می‌کند؟ نه! او از انواع مبارزات استفاده می‌کند تا نماز را از بین ببرد.

مثال:

  • آیا نمازگزارانی که غیبت می‌کنند، این بلیه را در خود دارند؟ یک غیبت، چهل شبانه‌روز عبادت را باطل می‌کند! طرف یک عمر نماز می‌خواند، اما زبانش را کنترل نمی‌کند. شیطان به او نمی‌گوید نماز نخوان، اما نمازهایش را بی‌اثر می‌کند.

پس باید دشمن، ابزارها و شیوه‌هایش را بشناسیم تا غافلگیر نشویم.


نکته‌ی سوم: هدفگیری زیرساخت‌ها

هر دشمنی وقتی حمله می‌کند، اول زیرساخت‌ها را هدف می‌گیرد. مثلاً در جنگ عراق علیه ایران، اولین هدف، فرودگاه مهرآباد بود. شیطان هم همین کار را می‌کند:

۱. اعتقادات (فونداسیون دین):

  • اگر اعتقادات سست باشد، نماز هم سست می‌شود. ضعف اعتقادی، اصلی‌ترین دلیل سستی در نماز است.
  • امروز بسیاری از شبهات در فضای مجازی، اعتقادات جوانان را هدف گرفته‌اند. اگر شیطان موفق شود، دیگر نیازی نیست بگوید «نماز نخوان!» خودبه‌خود نماز از بین می‌رود.

۲. نماز (ستون دین):

  • اگر شیطان نتواند اعتقادات را بزند، سراغ ستون دین می‌رود: نماز.
  • در سوره‌ی مائده (آیه ۹۱) می‌خوانیم: شیطان با دو سلاح اصلی (شراب و قمار) سه هدف را دنبال می‌کند:
  •  
    • ایجاد دشمنی و کینه :إِنَّمَا يُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَنْ يُوقِعَ بَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاءَ
    • غافل کردن از یاد خدا  : وَيَصُدَّكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ
    • بازداشتن از نماز :   وَيَصُدَّكُمْ ​..... الصَّلَاة

شیطان خوب می‌داند نماز چیست! بعضی از ما نماز را با پفک نمکی عوض می‌کنیم، اما او می‌داند نماز «عمود الدین» است. اگر نماز را بگیرد، بقیه‌ی اعمال هم بی‌اثر می‌شوند.


نکته‌ی چهارم: فریب‌های شیطان

شیطان گاهی با حق‌ السکوت دادن به وجدان انسان، او را فریب می‌دهد. مثلاً می‌گوید:

  • «تو آدم خوبی هستی! خوش‌ اخلاقی، کمک به فقرا، اما فقط نماز نمی‌خوانی! اشکالی ندارد!»
  • این فریب است! کسی که نماز نمی‌خواند ولی خوش‌اخلاق است، مثل ساختمانی است که ظاهراً زیباست اما ستون ندارد.

نتیجه:
اگر دستمان در دست ولیّ خدا باشد، شیطان هرگز نمی‌تواند ما را گمراه کند. ان‌شاءالله که آن‌قدر با خدا باشی کنیم که وجود نازنینش روی کمک ما هم حساب کند.

صمیمانه از همگی التماس دعا دارم.
والسلام علیکم و رحمة الله

تگ ها :
دیدگاه ها (0 کاربر)
ارسال دیدگاه
سامانه آموزشی
سامانه دانش پژوهان
سامانه مبلغان