اسرار نماز طواف

(11:20) 03 شهریور 1397
زمان مورد نیاز برای مطالعه:0دقیقه

اسرار نماز طواف

در روایتی از امام باقر(ع)آمده است هركس در مسجد الحرام يك نماز واجب بخواند، خداوند به بركت اين نماز همه نمازهايى که خوانده است و تا زمان مرگ می خواند را از او قبول مى‏ كند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، طبق ترتيب واجب در اعمال و مناسك حج و عمره، پس از طواف، بايد نماز طواف خوانده شود كه درباره مكان آن در قرآن كريم چنين آمده است:

 «وَ اتَّخِذُوا مِنْ مَقامِ إِبْراهِيمَ مُصَلًّى؛

 مقام ابراهيم را به عنوان مصلّا و جاى نماز انتخاب كنيد(سوره بقره، آيه 125)‏.

كعبه مرجع انسان‏ هاست. از اين ‏رو مراجعه به آن زياد و طواف بر گرد آن بسيار است و چون پس از هر طواف، نماز طواف گزارده مى‏ شود، از جايگاه آن نماز، كه جاى ايستادن حضرت ‏ابراهيم (ع) بوده، به «مُصلّا» تعبير شده كه نشان حضور پيوسته و مداوم نمازگزاران در آن مقام است، چنان‏كه گويا اين ويژگى ملكه آن مقام است‏ زيرا مُصَلّا، به صورت ملكه، به مكانى گفته مى‏ شود كه دائماً در آن نماز خوانده شود.

بر اساس روايات اهل‏بيت (عليهم السلام)، نماز طواف بايد پشت مقام ابراهيم به‏ جا آورده شود. تقدم بر مقام به‏ گونه‌ای كه مقامْ ،مأموم فرض شود هتك حرمت آن محسوب است.

منبع: جرعه ای از صهبای حج، آیت الله جوادی آملی، ص 195

 

دیدگاه ها (0 کاربر)
ارسال دیدگاه
سامانه آموزشی
سامانه دانش پژوهان
سامانه مبلغان