مجموعه مقالات سیمرغ حکمت (قسمت چهارم)

■ مجموعه مقالات سیمرغ حکمت (قسمت چهارم)

مجموعه مقالات سیمرغ حکمت (قسمت چهارم)

مجموعه مقالات سیمرغ حکمت (قسمت چهارم)

این مجموعه شامل ۳۰ شماره می باشد که در چهارمین شماره از یادداشتهای سیمرغ حکمت، رهیافت هایی از پیام مقام معظم رهبری به بیست و هفتمین اجلاس سراسری نماز مورد بررسی قرار گرفته است.

در ادامه، چهارمین شماره از سلسله مقالات سیمرغ حکمت را مطالعه می کنید:

سیمرغ حکمت(شماره ۴)

پیام مقام معظم رهبری به اجلاس بیست و هفتمین نماز در سمنان

بسم الله الرحمن الرحیم

و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین

اجلاس سالانه نماز از سویی نشانه حق گزاری در برابر فریضه ای است که می تواند در همه اعمال و فرائض دیگر، روح بدمد و آن ها را کارآمد سازد: «إن قُبلت قُبل ما سواها»؛ و از سوی دیگر خدمت بزرگی است به آنان که حق این هدیه الهی را ندانسته و در آن سهل انگاری می کنند.

نماز آنگاه که با خشوع و حضور گزارده شود جامعه را به صلاح و سداد در زبان و عمل می کشاند و اعتلا می بخشد. بخش مهمی از گرفتاری ها و آلودگی های ما بر اثر نپرداختن به این حقیقت هشدار دهنده است. از این رو ترویج نماز با همه شیوه های اثرگذار، در شمار وظایف بزرگی است که همه باید بدان اهتمام ورزیم و شما دست اندرکاران این اجلاس به ویژه عالم مجاهد جناب حجت الاسلام آقای قرائتی بحمدالله در این راه از توفیق الهی بهره مند شده اید. آموزش و پرورش می تواند در این عرصه از اثرگذارترین ها باشد. مدارس را مزین کنید به نمازخوانی نوجوانان، این برترین تضمین برای سلامت آینده جامعه است.

والسلام علیکم و رحمه الله

سیدعلی خامنه ای

سیزدهم آذر ماه ۱۳۹۷

 

سیمرغ حکمت ۴

در پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به بیست و هفتمین اجلاس سراسری نماز نکات آموزنده و برجسته ای یافت می شود که تمرکز روی آنها راهگشا و تحول آفرین است.اهم این رهیافتها بدین قرار است:

۱- برگزاری اجلاس سراسری نماز یگ حرکت فرهنگی و دینی ضروری و اثرگذار است و نشانه ای از ادای دین و حق گزاری و سپاس در برابر فریضه نماز به حساب می آید. خداوند حکیم با اهدای فریضه نماز بر بندگان منت گذاشته است و راه تقرب و فلاح و صلاح را در پیش روی آنان هموار ساخته است و جا دارد در حکمرانی اسلامی در مقابل این موهبت انسان ساز و واجب الهی فرصت شکر نعمت فراهم گردد. مشغله های دنیوی گاهی باعث غفلت از درک عظمت جایگاه نماز در تامین سعادت دنیوی و اخروی مسلمین می شود و برگزاری اجلاس ندای رسای نظام اسلامی برای تذکار واحیای منزلت سرنوشت ساز این فریضه الهی در ذهن و ضمیر مدیران و عموم مردم است و استمرار آن حائز اهمیت می باشد. از این روحکمت تکرار و تعمیم این برنامه همراه با نوآوری و خلاقیت  بیانگر قدردانی از نعمت شگفت انگیز نماز و بستر سازی برای اقامه باشکوه تر آن است.

۲- در نگاه ولی امر مسلمین نماز قدرت متمایز و حیات آفرینی دارد و باعث دمیدن روح در کالبد همه اعمال و فرائض می گردد.و آنها را کارآمد و مثمر ثمر می کند. امام مسلمین با ذکر حدیث ان قبلت قبل ماسواها پذیرش همه اعمال صالح و عبادات در پیشگاه الهی را منوط به قبولی نماز می دانند و اقامه نماز را جواز ورود به جنت و راه یابی به رضوان الهی می دانند. تعمق در ژرفای این سخن حاکی ازضرورت توجه مستمر به ترویج این فریضه نورانی در ساحت امت اسلامی و مراکز حکومتی و محافل فرهنگی و آموزشی و تربیتی و محیط خانواده هاست. تشبیه نماز به روح نسبت به پیکره همه اعمال و فرائض حاوی لطایف عرفانی مهم و پرمغزی است که مدیران فهیم را به سوی اهتمام دائمی برای اقامه  و ترویج معارف نماز سوق می دهد و خورشید ذکر خدا را بر پهنه دلها و فطرت ها پرتو افکن می کند.

۳- در نگرش رهبر فرزانه انقلاب اسلام برگزاری اجلاس سراسری نماز افزون بر همه دستاوردهای معنوی خدمتی بزرگ به کسانی است که حق این هدیه الهی را نمی دانند و در اقامه آن سهل انکاری و کاهلی می کنندو از رهگذر این اجلاس فرصت فهم حقایق را به دست می آورند و به خود می آیند و با ارتباط بر قرار می کنند. مطالعات نشان می بعد از برگزاری هر اجلاس تحرک مثبتی در استان میزبان و دستگاههای اجرایی و فرهنگی و مساجد و دانشگاهها و بازارها و مراکز صنفی و صنعتی به وجود می آید و افراد جدیدی با عزم راسخ به کاروان مقیمین الصلوه می پیوندند.امروزه متاثر از پیام های حکیمانه ولی امر مسلمین اکثر وزراء و نمایندگان ولی فقیه و استانداران و فرمانداران و علمای حوزه های علمیه و استادان و معلمان و کارگزاران نظام اسلامی پرچمداران اقامه نماز هستند. البته هنوز هم کسانی در گوشه و کنار یافت می شوند که قدر نماز را نمی دانند و حق این هدیه سترگ آسمانی را ادا نمی کنند و کار را با اهمال به زیردستان احاله می کنند و بر این تصورند که کارهای مهمتری دارند و نه با انگیزه در مراسم نماز جماعت دستگاه خود و یا مساجد مجاور شرکت می کنند و نه حتی در جلسات رسمی شورای اقامه نماز به حکم وظیفه حضور پررنگی دارند. آنان باید با تفکر در این رهنمودهای رهبری هوشمندانه راه درست را انتخاب کنند و از تمکن خداداد خود برای خدمت به ساحت نماز بهره گیرند.در نگاه رهبری عظیم الشان انقلاب اولین رسالت صالحان و متولیان امور در جمهوری اسلامی اقامه نماز است.

۴- تاکید رهبرفرزانه انقلاب اسلامی بر نقش آموزش و پرورش بر مزین کردن مدارس به اقامه نمازنسل نو از جلوه های بارز این پیام است.

اهم اسباب مزین کردن مدارس کشور به نمازخوانی نوجوانان و آینده سازان بدین قرار است:

الف) در هر مدرسه با کمک مدیر مدرسه هیات ادیشه ورز نماز فعال شود و اسباب اقامه نماز جماعت را فراهم آورد.

ب) حتی المقدوراز فضلای حوزه های علمیه و روحانیون آشنا به تعلیم و تربیت اسلامیبرای اقامه نماز و برقراری ارتباط معنوی و گفت و شنود با نسل نو به مدارس دعوت شود.

ج) از دانش آموزان و دبیران و معلمان و مربیان کوشا در سازماتدهی امور نماز جماعت قدردانی شود.

د) در برنامه آموزش خانواده با همت انجمن اولیاء و مربیان تعلیم معارف نماز گنجانده شود.

ه) مدیریت و تمشیت امور نمازخانه مدارس به دانش آموزان واگذار گردد.

و) تعامل با مساجد در دستور کار مدارس قرارگیرد به نحوی که دانش آموزان با رغبت راهی مساجد شوند.

ز) مدیران و دبیران و معلمان با شرکت در نماز جماعت با رفتار عبادی خود آینده سازان را به اقامه نماز دعوت کنند.

ح) از امکانات جدید و کتب معتبر و جذاب و فضای مجازی برای تجهیز فکر کودکان و نوجوانان نسبت به اصل عبادت و فلسفه و دستاوردهای نماز استفاده شود.

ط) اقدامات انگیزشی مانند برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری و ارودهای تربیتی با رویکرد نماز و انتشار مجله و نوشتن مقاله در دستور کار مدارس قرار گیرد.

ی) نقش سازنده معلمان دروس تخصصی و مربیان تربیت بدنی در ایجاد انگیزه های معنوی و تشویق به حضور در نماز جماعت مد نظر قرار گیرد.

نکته شایان توجهی که در پایان پیام ولی امر مسلمین است همانا تمرکز روی برترین تضمین برای سلامت آینده جامعه  از طریق اقامه نماز در مدارس و پرورش دانش آموزان نمازگزارو اهل عبادت است.برخی از مدیران اجرایی و فرهنگی  به اهمیت و عظمت نقش نماز در تامین امنیت ملی و پیشگیری از انحرافات و ارتقاء سلامت جامعه و اعتلای مناسبات انسانی کمتر توجه می کنند و اقامه نماز را از امور فردی به حساب می آورند در حالی که بر اساس مبانی امام و رهبری اقامه نماز مهمترین رکن در حکمرانی اسلامی و بارزترین رسالت در حکومت صالحان و متضمن سعادت فرد و اجتماع است.

سیداحمد زرهانی

منبع: ستاد اقامه نماز

مطالب مرتبط

مجموعه مقالات سیمرغ حکمت (قسمت اول)

مجموعه مقالات سیمرغ حکمت (قسمت دوم)

مجموعه مقالات سیمرغ حکمت (قسمت سوم)

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 1252 کلمه
1403/3/6 ساعت 12:45
کد : 3591
دسته : پیام های مقام معظم رهبری به اجلاس های نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
سیمرغ حکمت
دکتر سید احمد زرهانی
پیام اجلاس سراسری
امام خامنه ای
مقام معظم رهبری
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز