شهید دائم الوضوء که هنگام وضوی نمازصبح به شهادت رسید

شهید دائم الوضوء که هنگام وضوی نمازصبح به شهادت رسید

سردار شهید صادق مکتبی فرزند اصغر روز اول مهر 1342 در روستای محمد آباد از توابع شهرستان گرگان دیده به جهان گشود، پدر بزرگوارش از طریق کشاورزی در تامین معاش خانواده خود تلاش می کرد. صادق درسال 1349 وارد مدرسه سردار جنگل روستای محمد آباد شد و دوره ابتدایی را با موفقیت درسال 1354 به پایان رساند و بدلیل نبود مدرسه راهنمایی به شهر گرگان و منزل خواهر بزرگش رفت و دوره راهنمایی را طی کرد. در ادامه و ...

سردار شهید صادق مکتبی فرزند اصغر روز اول مهر 1342 در روستای محمد آباد از توابع شهرستان گرگان دیده به جهان گشود، پدر بزرگوارش از طریق کشاورزی در تامین معاش خانواده خود تلاش می کرد.

صادق درسال 1349 وارد مدرسه سردار جنگل روستای محمد آباد شد و دوره ابتدایی را با موفقیت درسال 1354 به پایان رساند و بدلیل نبود مدرسه راهنمایی به شهر گرگان و منزل خواهر بزرگش رفت و دوره راهنمایی را طی کرد.

در ادامه وارد دبیرستان شده و تا سال سوم نظری ادامه تحصیل می دهد و برای تامین مخارج تحصیلی بصورت پاره وقت نیز در یک مغازه آهن فروشی کار می کرد.

شهید مکتبی در روز شهادت همچون ایام قبل در صبحگاهان مشغول وضو گرفتن بوده تا پس از آن به بازدید از خط مقدم جبهه و دیدارهمرزمانش برود که با شلیک خمپاره دشمن و برخورد ترکش آن به کتف چپ به درجه رفیع شهادت نائل می شود.

سردار شهید مکتبی، انسانی متواضع بود و به انجام تکالیف دینی عشق می ورزید، در خصوص حفظ بیت المال حساس بود و دیگران را نیز به این امر مهم تشویق و ترغیب می کرد، به خانواده معظم شهداء و رزمندگان سرکشی و دررفع مشکلات آنان می کوشید.

صبوری و شکیبایی و اقامه نماز شب از دیگر خصلت های بارز این شهید والامقام بود، زمانی که مشکلات به او فشار می آورد آیه 'یا ایها الذین آمنوا استعینوا بالصبر و الصلاة ان الله مع الصابرین' را قرائت می کرد.

سردار شهید صادق مکتبی فرزند اصغر از پاسداران انقلاب اسلامی بود که آخرین مسوولیت وی فرماندهی گردان حمزه سید الشهدا (ع) بود و در 29 اسفند 64 و در منطقه عملیاتی فاو، به درجه رفیع شهادت نائل آمد و پیکر مطهرش روز اول فروردین 1365 در گرگان تشییع و در امامزاده عبدالله(س) این شهر در کنار همرزمانش آرام گرفت.

 

*** دوره نوجوانی با برکت

شهید مکتبی قبل از سن تکلیف، در 13 سالگی تکالیف دینی خود را انجام می داد، نماز می خواند، روزه می گرفت و بیشتر اوقات درمسجد حضور می یافت، علاقه زیادی به مداحی داشت و کتاب های مداحی مطالعه و در برخی آیین های عزاداری نیز مداحی می کرد.

 

دوران جوانی شهید مکتبی

سردار شهید مکتبی با اوج گیری نهضت اسلامی به صف مردم انقلابی پیوست، حضور در راهپیمایی، فعالیت های شبانه در خارج از منزل و پخش اعلامیه امام خمینی (ره) از جمله تلاش های وی در دوران انقلاب بود.

پس از پیروزی انقلاب به عضویت رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و با عضویت در واحد عملیات سپاه تلاش های مختلفی از جمله در بخش آموزش نیروهای بسیجی و فرماندهی نیروها، حضور در عملیات فتح المبین و گسترش تشکیلات سپاه انجام داد.

شهید مکتبی که به فعالیت های فرهنگی نیز علاقمند بود، در راه اندازی انجمن اسلامی، کتابخانه و دیگر فعالیت های تبلیغاتی درشهر گرگان پیشگام شد.

سردار رشید صادق مکتبی، همیشه رزمندگان را به تقوی، خواندن دعا وتوجه به مسائل اخلاقی سفارش می کرد و می گفت: زندگی شهدا را مطالعه کنید و از آنها درس بگیرید، دائم الوضو باشید، قبل از نماز قرآن بخوانید تا هنگام نماز بیشتر به خدا نزدیک شوید.

این شهید والامقام حساسیت خاصی در مورد اموال عمومی و بیت المال داشت، عسگر قلی پور یکی از همرزمان شهید مکتبی می گوید: یک روز پس از انتقال گردان در آخر کار که نیروها همگی رفته بودند، صادق به محوطه گردان برگشت، 2 عدد قاشق شکسته اما قابل استفاده، 2 عدد لیوان و یک کلمن شکسته را جمع کرد و گفت: باید برای همه این ها در نزد خدا جوابگو باشیم.

این سردار رشید سپاه اسلام در 29 اسفند 1364 و درمنطقه عملیاتی فاو به درجه رفیع شهادت نائل آمد و پیکر مطهرش روز اول فروردین 1365 درشهر گرگان تشییع و در امامزاده عبدالله این شهر آرام گرفت.

 

فراز هایی از وصیت نامه سردار شهید صادق مکتبی

سردار رشید اسلام شهید صادق مکتبی در وصیت نامه خویش از ملت ایران می خواهد تا همواره پشتیبان ولایت فقیه باشند زیرا ولایت فقیه قلب اسلام است.

درصحنه بودن، حضور در نمازهای جماعت و نماز جمعه، شرکت در دعاهای کمیل و توسل و پشتیبانی از دولت و نیز ارگان های انقلابی از دیگر سفارش های شهید مکتبی به ملت ایران بود.