نماز و فضای مجازی؛چیستی، چرایی، چگونگی

■ نماز و فضای مجازی؛چیستی، چرایی، چگونگی

نماز و فضای مجازی؛چیستی، چرایی، چگونگی

 امروزه اهمیت فضای مجازی و گستردگی آن در ابعاد مختلف حیات بشری بر کسی پوشیده نیست. آمار ظریب نفوذ اینترنت و میزان استفاده کاربران از این محیط، حقیقتی انکار نا پذیر است. دامنه تاثیر گذاری و تاثیر پذیری در عرصه های گوناگون سیاسی ، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... از طرفی و شتاب فزاینده  فن آوری های نوین عصر ارتباطات از سوی دیگر باعث شده تا حاکمان، اندیشمندان و نخبگان جوامع برای برخورد عالمانه و هوشمندانه با این پدیده، چاره جویی نمایند و به منظور فرهنگ سازی در بطن جامعه، تهدید ها- فرصت ها و آسیب های پیش روی کاربران را به شکل مدیریت شده ای برنامه ریزی نمایند. بی شک عدم شناخت کاربران اینترنتی و پایین بودن سطح آگاهی افراد در مواجه با آفات و چالش های فضای دیجیتال، باعث بروز مشکلات عدیده ای خواهد گشت. امروزه حتی جوامع صنعتی و پیشرفته هم از گزند آسیب های فضای مجازی در امان نبوده و همه روزه شاهد بروز حوادث گوناگون و حتی جرایم سایبری و حمله های سایبری مخرب و ویرانگر در اقصی نقاط جهان هستیم.

با توجه به اهمیت فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و میزان نفوذ و تاثیر آن بر آحاد جامعه و اینکه می توان از این بستر، حرف حقی را به سرعت به افراد زیادی در جهان منتشر ساخت و در عرصه تبلیغ مفاهیم ارزشی، آموزنده، آگاهی بخش، بصیرت آفرین می توان به نحو شایسته و بایسته ایی بهره برد، ما را بر آن داشت تا در سال جاری با تمرکز بر فرهنگ نورانی نماز و تبلیغ-ترویج-توسعه و تعمیق فرهنگ نورانی، انسان ساز، مکتب ساز و هویت آفرین، بتوانیم با استفاده از ظرفیت فضای مجازی نسبت به تحقق اهداف عالیه ی نظام مقدس جمهوری اسلامی گام برداریم. همانطور که مستحضرید نخستین ثمره حکومت صالحان اقامه نماز بوده و ما بایستی با تمام توان در خصوص تولید محتوای فاخر، ارزنده ، تاثیرگذار و قابل استفاده همگان را در قالب های متنوع و جذاب را پس از تهیه و تولید در بستر شبکه های اجتماعی و فضای مجازی توزیع و منتشر نموده و کاربران را با اهمیت، ضرورت، فلسفه و آثار و برکات این فریضه ی استثنایی، آشنا نمائیم. قطعاً خیلی از علاقمندان به نماز این نور چشم پیامبر رحمت و معراج مومنین و کلید بهشت، در این بستر حضور فعال دارند و می توانند در تحقق این مهم ما را یاری رسانده و در تولید و نشر محتوای نمازی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در کنار ما باشند.

اقامه واقعی نمازباعث می شود یک کاربر مومن و معتقد با ورود به دنیای دیجیتال، از آسیب های این فضا در امان باشد و با امنیت کامل هم بهره ببرد و هم به دیگران بهره برساند. یکی از عواملی که می تواند باعث بهره وری و افزایش کارامدی آنان در فضای سایبری گردد، اهتمام به نماز می باشد.مقام معظم رهبری دامت برکاته در بیست و پنجمین اجلاس سراسری نماز این مطالبه را از عموم مردم و مسولان داشتند که نماز را "بشناسیم و بشناسانیم" برای تحقق منویات امام المسلمین در فضای مجازی بایستی اقدام مجاهدانه کرد و با خلوص نیت جهت نصرت دین خدا که نماز ستون این دین برشمرده شده است، ورود کرد و به عنوان یک افسر جنگ نرم به مقابله و مواجه ی هوشمندانه با دشمنان دین خدا پرداخت. امروزه تعدد و تنوع مکاتب الحادی و مادی و ضد دینی از سویی و کثرت شبهات دینی در موضوعات مختلف مخصوصاً نماز از سوی دیگر، باعث بروز ناهنجاری های فراوانی مخصوصاً برای قشر جوان ما شده است. لذا از همه  افرادی که دارای دغدغه ی دینی هستند و دلشان برای آینده ی جوانان و نوجوانان این مرز و بوم می تپد و خواهان تربیت نسلی متدین و اقامه کننده نماز می باشند، دعوت بعمل می آید تا با شناخت وظیفه و عمل به آن ستاد اقامه نماز را در این خصوص یاری رسانده و در سالم سازی فضای مجازی و شبکه های اجتماعی با انتشار نورنماز کوشا باشند و تلاش مجاهدانه نمایند.

اگر امروز اقدام شایسته و بایسته را انجام ندهیم یقیناً فردا دیر خواهد بود. و همه ما در مقابل خداوند که صاحب اصلی نماز است مسئولیم و روز قیامت باید به عنوان اولین پرسش، پاسخگوی خدای سبحان باشیم.پس تا از نعمت حیات و امکانات مختلف و دانش کافی برخورداریم، نیت قرب و خالصانه کرده و برای تبلیغ و ترویج نماز در فضای مجازی و شبکه ی اجتماعی اقدام عاجلی را برنامه ریزی نمائیم. باشد که ذخیره و توشه ایی برای آخرت خود برداشته و در دنیا و آخرت نزد پیامبر رحمت صلی الله علیه و آله و اهل بیت طاهرینش علیهم السلام سربلند و روسفید بوده باشیم.

 منبع: مهر

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 761 کلمه
1396/10/13 ساعت 13:56
کد : 2102
دسته : آثار اخلاقی و عرفانی نماز,آثار تربیتی نماز,نماز و آسیب‌های اجتماعی,رسانه و نماز
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز