بررسي نگرش و عملکرد نسبت به نماز و ارتباط آن با افسردگي در دانشجويان دانشگاه علوم پزشکي کردستان در سال 1388

■ بررسي نگرش و عملکرد نسبت به نماز و ارتباط آن با افسردگي در دانشجويان دانشگاه علوم پزشکي کردستان در سال 1388

 بررسي نگرش و عملکرد نسبت به نماز و ارتباط آن با افسردگي در دانشجويان دانشگاه علوم پزشکي کردستان در سال 1388

چکیده: 

مقدمه: اختلالات رواني از بيماري هايي هستند که جوامع امروزي با آن موجه اند و افسردگي از شايع ترين انواع اين اختلالات بوي‍ژه در ميان جوانان است. با توجه به نقش مثبت عبادت و نيايش بر جنبه هاي مختلف زندگي انسان که در بسياري مطالعات به آن اشاره شده است، اين پژوهش با هدف تعيين نگرش و عملکرد نسبت به نماز و ارتباط آن با افسردگي در دانشجويان دانشگاه علوم پزشکي کردستان انجام شد.
مواد و روش ها: اين پژوهش يک مطالعه توصيفي - تحليلي بود. جامعه پژوهش دانشجويان شاغل به تحصيل در دانشگاه علوم پزشکي کردستان بودند که از بين آنها 400 نفر بصورت تصادفي و به تناسب تعداد دانشجو در هر رشته انتخاب شدند. ابزار جمع آوري اطلاعات دو پرسش نامه، يک پرسش نامه محقق ساخته جهت تعيين نگرش و عملکرد نسبت به نماز و پرسش نامه بک جهت تعيين ميزان افسردگي واحدها بود. داده ها با استفاده از آمار توصيفي و تحليلي مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند.
يافته ها:
37.5% از واحدهاي مورد مطالعه داراي درجاتي از افسردگي (خفيف تا شديد) بودند. از نظر نگرش نسبت به نماز 71% داراي نگرش مثبت و از نظر عملکرد 29.5% داراي عملکرد خوب و بقيه عملکرد متوسط تا ضعيف داشتند. بين نگرش نسبت به نماز و افسردگي ارتباط معني دار وجود داشت (0.03=p) و با نگرش مثبت ميزان افسردگي کمتر بود. با بهتر شدن عملکرد نسبت به نماز شيوع افسردگي نيز کمتر بود اما تفاوت معني دار نبود.
نتيجه گيري: با توجه به شيوع نسبتا بالاي افسردگي در دانشجويان مورد مطالعه و اثرات مثبت نماز در کاهش شيوع و شدت آن لازم است علاوه بر بررسي علل و عوامل موثر در ايجاد افسردگي بين دانشجويان، تمهيداتي را براي ترويج و تقويت انجام اين فرضيه ديني فراهم نموده و توجه بيشتري به سلامت روان اين قشر نمود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

فایل پیوست : دریافت
نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 296 کلمه
مولف : رعنايي فريبا*, اردلان فراست, ظاهري فرزانه
ناشر : دانشکده پرستاري و مامايي کردستان، سنندج، ايران
1396/4/17 ساعت 14:37
کد : 1993
دسته : مقالاتِ پژوهشی نماز,نماز در علوم تجربی
لینک مطلب
کلمات کلیدی
افسردگي
دانشجويان
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز