شهداء و نماز

■ شهداء و نماز

شهداء و نماز

اگر شهداي صدر اسلام نبودند، اثري از اسلام نبود. اگر شهداي انقلاب نبودند، انقلاب اسلامي به پيروزي نمي رسيد. و اگر شهداي دفاع مقدس نبودند امروز ما جمهوري اسلامي نداشتيم. اگر امروز جمهوري اسلامي مي تواند راه خودش را قدرتمندانه ادامه بدهد و شرق و غرب و آمريکاي جنايتکار عليرغم محاصره ي نظامي و انواع حصارهايش جرأت تخطي نسبت به اين نظام را ندارد و اگر آمريکا امروز هيچ غلطي نمي تواند بکند، همه و همه به خاطر روحيه ي شهادت طلبي جامعه ي اسلامي و جوانان و نوجوانان ما است. اگر مقاومت اسلامي در لبنان پوزه ي اسرائيل را به خاک مذلت ماليده است، در پرتو روحيه ي شهادت طلبي و استشهادي جوانان حزب الله لبنان است و همچنين انتفاضه ي فلسطين. دشمن رمز قضيه را خوب شناخته است؛ جوانان، نوجوانان و روحيه ي شهادت طلبي آنها. 

بعد از دفاع مقدس و بعد از ناکامي در جنگ نظامي، امروز با تهاجم فرهنگي اش جوانان و نوجوانان جامعه ي اسلامي را هدف قرار داده است، تا آنها را از درون پوچ کند و روحيه ي شهادت طلبي را از آنها بگيرد. مرگ جمهوري اسلامي و انقلاب اسلامي آن روزي است که جامعه و جوانان ما روحيه ي ايثار و شهادت طلبي را از دست بدهند و از اين رو بالاترين حساسيت ما در شرايط حاضر، بايد حفظ روحيه ي شهادت طلبي باشد. حفظ روحيه ي شهادت طلبي هم مقتضياتي دارد که بايد فراهم شود و موانعي دارد که بايد بر طرف بشود. مجال بحث در مورد مجموعه ي مقتضيات و مجموعه ي موانع نيست، اما يک محور را فقط در اينجا اشاره مي کنم و آن مسأله عبوديت حق، به عنوان مهم ترين مقتضي و مبناي روحيه ي شهادت طلبي، تا اوج کمال انسان است و قله عروج انسان و پيوستن انسان به خدا است و راه رسيدن به آن نقطه اوج، عبوديت حق است. «و استعينوا بالصبر و الصلوة» براي دستيابي به آن معراج و آن پايگاه والا است.

نماز طيف گسترده اي را دارا است، از پنهانترين حالت و مخفيانه ترين صورت خودش که نماز فرادي باشد، هست، تا آشکاراترين صورت و سياسي ترين وضعيتش که نماز جمعه است و نماز جماعت.

مسجد پايگاه طهارت وتهذيب نفس است، و مکان پيوند با امام جماعت، با امام عادلي که رابط بين قطره هاي جامعه ي اسلامي است که در مساجد به هم مي پيوندند و اين حوضچه ها از طريق امام جماعت به مقام ولايت متصل مي شود تشکل فراگير حزب الله و هسته هاي حزب الله را در سرتاسر جهان شکل مي دهد، مي باشد. براي تحقق مقتضي اساسي فرهنگ شهادت در جامعه، در حقيقت ما بايد برگرديم و اين عنصر اساسي، يعني عنصر عبوديت را که تجلي آن در قالب نماز در مکتب اسلام ارائه شده است، در جامعه زنده کنيم. من تحليل را کنار مي گذارم و فقط نکات آماري را که از زندگي برخي از شهدا استخراج کرده ايم، خدمتتان عرض مي کنم.

ببينيد شهداي ما داراي چه ويژگي هايي در ارتباط با نماز بودند، خاستگاه آنها کجا بوده و معبر آنها براي رسيدن به روحيه شهادت طلبي چه چيزي بوده است؟ يک بررسي در مورد زندگينامه ي هزار و هفتصد و سه فرمانده ي شهيد که اين فرماندهان جزو بهترين ها و نخبه هاي شهداي ما بوده اند، درباره ي دوران راهنمايي و دبيرستان، يعني دوره هاي نوجواني آنها درباره اين که اوقات فراغتشان را کجا مي گذرانده اند، انجام شده است، چون برادر عزيزمان جناب آقاي دکتر لاريجاني تشريف دارند- به عنوان همدلي با ايشان- اين نکته را عرض مي کنم، روز پنجشنبه ي گذشته، روز شهادت و ايثار از هفته ي دفاع مقدس، ظاهراً در برنامه ي خانواده و قبل از اخبار ساعت چهارده بود. گزارشگر ميکروفون را به ميان تعدادي بچه برده بود و سؤال مي کرد که شما اوقات فراغتتان را در تابستان چگونه گذرانديد؟ از همه بچه ها يک سؤال را مي پرسيد، جواب هاي آنها را پخش مي کرد. تمام اين بچه ها به اتفاق گفتند: آموزش زبان انگليسي برنامه ي اولشان بود. درباره ي برنامه دومشان هم يکي گفت آموزش سنتور، يکي گفت: ژيمناستيک، يکي گفت شنا، سؤال بعدي اين بود که انگيزه ي شما براي اين که اوقات فراغتتان را در تابستان با اين برنامه ها پر کرديد چه بود؟ آن نکته برجسته و مشترک بين بچه ها اين بود که خوب زبان انگليسي زبان کشورهاي پيشرفته دنيا است، ما هم فردا مي خواهيم با اين ها سر و کار داشته باشيم و نياز به اين ها داريم و به هر حال بايد زبان اين ها رابلد باشيم تا بتوانيم ما هم پيشرفت بکنيم. خوب معلوم بود که تيپ خاصي از بچه ها انتخاب شده بودند، براي اينکه اگر با ده تا بچه به صورت تصادفي با روش علمي، آماري مصاحبه مي کردند، از اين ده تا بچه، حداقل يکي شان مي گفت من مسجد مي رفتم، ديگري مي گفت از برنامه هاي دارالقرآن سازمان تبليغات استفاده مي کردم، من از مهد قرآن استفاده مي کردم. ميليون ها بچه در تابستان و در برنامه هاي سازنده ي نهادهاي مختلف شرکت داشتند. آن وقت پخش اين برنامه تلويزيوني، چه چيزي را به ساير بچه ها القا مي کند؟ به هر حال من نتيجه تحقيقي را که در ارتباط با اوقات فراغت هزار و هفتصد و سه تن از فرماندهان شهيد در سال هاي دوره راهنمايي و دبيرستان انجام شده است عرض مي کنم. تحقيق از طريق خانواده ها و همشاگردي هايشان انجام شده است. چهل و هفت درصد وقت اين شهداي بزرگوار در مساجد مي گذشته است. (لزوم المساجد)، 28 درصد در برنامه هاي ورزشي- آن هم ورزشي که سالم و مورد نياز براي سلامت جسم يک فرد مسلمان است- و 21 درصد در مطالعه که مجموعاً 97 درصد مي شود و 3 درصد هم در بقيه امور، اعم از مهماني، پارک، احياناً سينما و ساير سرفصل هاي ديگر که در پژوهش وجود دارد. باز در يک نمونه ي آماري ديگر که درباره ي نماز و از بين وصيتنامه هاي 14 هزار نفر شهيد انجام شده است، 33درصد در مورد نماز، به جامعه، به مردم و به بستگان سفارش نموده اند. 30 درصد بر نماز جمعه و جماعت به صورت مشخص تأکيد داشته اند. 3 درصد روي نماز شب، 4 درصد روي نمازاول وقت، 21 درصد روي به جا آوردن نماز قضا تأکيد نموده اند، 9 درصد ديگر نيز ساير موارد را تأکيد نموده اند، از قبيل نمازهاي مستحبي مختلف و نوافل يوميه به صورت مشخص. من روايت ديگري را که از پيغمبر

اکرم (ص)، رسول اعظم حضرت محمد بن عبدالله (ص) در کتاب مستدرک الوسائل جلد 3 صفحه ي 356 نقل شده، عرض مي کنم، که فرمود: وقتي که آفات و بلاها نازل مي شود،- از بالا به پائين- در اين حال اهل مساجد در عافيت و سلامت هستند.در اين روايت منظور از آفات و بليات چيست؟

آيا مثلاً ميکروب وبا و ساير بيماري هاي واگير جسمي است؟ اين ربطي به مسأله ي مسجد ندارد. به تناسب و برحسب سياق ذيل روايت دقيقاً مشخص مي شود، آفات و بليات مربوط به روح انسان و روان انسان است، حالا اين نزول که از بالا به پايين است، آيا شما تهاجم فرهنگي امريکا و غرب به ذهنتان تبادر نمي کند در زمان حال؟ که عمدتاً هم از طريق ماهواره و برنامه ها و فيلم هاي مبتذل، جوانان و نوجوانان ما و جامعه ي ما را مورد هجوم قرار داده است؟ حالا توجه مي فرماييد که پيغمبر فرمود «عَفي اَهلُ المساجِدِ» چرا اهل مساجد در عافيت هستند؟ به بحث نياز ندارد، شما چهره ي بچه هايي که در نماز جمعه حضور دارند، يا نوجوانان صف اول نماز جماعت مساجد و يا چهره ي نوراني بچه هاي بسيجي را که نگاه مي کنيد، آنها همان ها هستند که اگر طبل جنگ کوبيده شود در خط مقدم حاضر خواهند شد و همان مسأله ي شهيد و شهادت و روحيه ي شهادت دوباره تکرار خواهد شد. حال خيابان ها و پارک ها و ولگردها؛ آنهايي را که با مسجد سر و کار ندارند، با نماز سر و کار ندارند و در لباسشان، در اندامشان، در صورتشان، در موي سرشان و در مجموعه ي حرکات آنها وضعيت آنها آشکار است، مشاهده کنيد. آنها را چگونه مي بينيد؟ آنها قربانيان تهاجم فرهنگي دشمن هستند که اگر غفلت کنيم و پايگاه مسجد را، سنگر مسجد و جماعت و جمعه را تحکيم نبخشيم، پيوند نسل نوي جامعه ي اسلامي مان را با اين سنگر و پايگاه برقرار نکنيم و روحيه ي شهادت طلبي- و طبعاً ساير ارزش ها- را از دست بدهيم، يقيناً ما همه چيز را از دست خواهيم داد وچيزي براي نظام اسلامي نخواهد ماند. سرمايه ي اصلي ما روحيه شهادت طلبي است، همه پيشرفت هاي صنعتي و همه پل ها و راه آهن ها و اسکله ها و فولادها و پالايشگاه ها و نيروگاه ها، همه صفرند و آن وقت که پهلوي عدد صحيح روحيه شهادت طلبي و ايمان قرار بگيرند، داراي ارزش مي شوند و عددي خواهند بود. توجه کنيم که تحت تأثير توجه به مسائل مادي و معيشتي، معنويت و فرهنگ و روحيه شهادت و ايثار را خداي ناکرده از دست ندهيم. خداوندا تو را قسمت مي دهيم به فاطمه الزهرا (س) و پهلوي شکسته اش، خدايا تو را قسمت مي دهيم به زهرا (س) و پدرش (ص)، زهرا (س) و مادرش (س)، زهرا (س) و شوهرش (ع) و زهرا (س) و حسن و حسينش (عليهماالسلام) و زهرا (س)و مهدي اش (عج) و زهرا (س) و همه دوستان و ارادتمندان ايشان، که نظام ما را، انقلاب ما را با موفقيت و پيروزي روز افزون قرين بفرما، دشمنان انقلاب اسلامي و نظام مقدس ما را نابود بفرما. سايه بلند پايه مقام معظم رهبري را بر سر ما و همه مسلمانان جهان مستدام بفرما.

(والسلام عليکم و رحمة الله و برکاته)

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 1586 کلمه
مولف : حجةالاسلام و المسلمين رحيميان /رياست محترم بنياد شهيد انقلاب اسلامي
1395/3/9 ساعت 08:29
کد : 1380
دسته : فرهنگ‌سازان و دعوت کنندگان به نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
فرهنگ سازان نماز
شهدا و نماز
نماز و دفاع مقدس
نماز و شب های عملیات
نماز در اسارت
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز