■ با توجه به اين كه ذكر شده انسان فطرتاً عبادت را دوست دارد، چرا ما از عبادت‏هاى خود لذت نمى‏بريم؟

پاسخ: گرايش به ذات اقدس اله فطرى است؛ ولى شهوت و غضب نيز به عنوان ابزار كار در نهاد ما وجود دارد. انسان عاقل اين دو را تعديل مى‏كند نه تعطيل. انسان جاهل شهوت و غضب را امير فطرت مى‏كند. در اين حال، فطرت اسير و در بين غرائز دفن مى‏شود؛ و از فطرت مدفون شده كارى ساخته نيست: «لَقَدْ خابَ مَنْ دَسّيها» .
اگر كسى نفس ملهمه را كه به توحيد گرايش دارد دفن كرد، ديگر اثرى از آن ظاهر نمى‏شود؛ يعنى از عبادت لذت نمى‏برد. فطرت شفاف و شكوفا شده، از عبادت لذت مى‏برد. اگر بخواهيم از عبادت لذت ببريم، بايد جداً از مال حرام بپرهيزيم.
كسى كه جز حلال نمى‏خورد و جز به حلال نمى‏انديشد، حتماً از عبادت لذت مى‏برد. چنان كه انسان گرفتار سرماخوردگى و گرفتگى بينى از بوى خوش لذت نمى‏برد و چشم ضعيف و كم نور لذت مشاهده مناظر زيبا را در نمى‏يابد، انسان گنهكار نيز از عبادت لذت نمى‏برد. فطرت شفاف و شكوفا شده از عبادت لذت مى‏برد.
1397/7/7 ساعت 11:39
کد : 532
لینک مطلب

■ فلسفه اين ثواب هاي عجيب براي نماز هاي مستحبي در مفاتيح چيه؟ اغراقي در اين زمينه صورت نگرفته؟ فکر نمي کنيد تأثير سوئي در شيعيان بذاره؟

ثواب هايي كه براي نمازهاي مستحبي در كتاب مفاتيح و ديگرکتب ادعيه مطرح شده است اگر چه در نگاه اوليه اغراق آميز به نظر مي رسد اما اگر در كتاب هاي معتبر و با سند محكم باشد قابل قبول است مگر اينكه از منابع غير معتبر نقل شده باشد كه در اين صورت بايد سند آن ...

■ سلام. بر اساس سایت http://www.nojumi.org قبله مساجد محل ما ، مساجد نور و امیر غلط میباشند. اگر دفاتر این مساجد توجهی به تذکر نکنند؛ وظیفه ما چیست آیا باز هم باید در آن ها نماز بخوانیم؟

عیلکم السلام اگر عرفا به سمت قبله [مکه] باشد کفایت می کند و نیازی نیست دقت زیادی شود. اما اگر قبله ای که در مسجد قرار داده اند بیش از حد معمول و عرف، از قبله انحراف دارد باید به سمت قبله صحیح نماز خواند و محراب مسجد ملاک نیست. شما می توانید به ستا ...

■ نخواندن نماز ظهر توسّط امام جمعه بعد از نماز جمعه اگر امام جمعه نماز ظهر را بعد از نماز جمعه نخواند، آیا مأموم می تواند آن را احتیاطاً به جا آورد؟

امام خامنه ای؛ برای او جایز است ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز