■ سلام علیکم چرا نماز صبح من قضا می شود؟ دلیلش چیست؟

پاسخ از طرف سعید خانزاده: باید دانست که نماز صبح دارای اهمیت زیاد است. امام صادق عليه السلام مي فرمايد: «پس هرگاه نمازگزار نماز صبح را با طلوع فجر به جاي آورد دو مرتبه براي او نوشته مي شود، هم فرشته صبح و هم فرشته شب مي نويسند (چون نماز صبح را فرشته روز و فرشته شب هر دو مشاهده مي كنند)». (1)
البته خواندن نماز صبح، از نمازهاي ديگر مشکل تر است؛ چرا که کندن از رختخواب گرم و خواب شیرین، سخت است ولي با کسب مهارت می توان برای نماز بیدار شد.
چند مورد از عوامل سلب توفيق نماز صبح را ذکر می کنیم:
1.عدم برنامه ريزي
نبودِ برنامه و نظم در زندگي مانند نبودِ برنامه اي منظم براي خواب و يا ايجاد مشغله هاي فراتر از توانايي هاي خود که سبب خستگي مفرط می شود. کسالت و تنبلی نیز اگر افزوده شود امر را تشدید می کند.
2.پرخوري
حضرت عيسي (عليه السلام) فرمود: « اي بني اسرائيل ! خوردن خود را زياد نكنيد، زيرا هر كس بر خوردن خود بيفزايد، بر خوابيدن خود هم مي افزايد و هر كس كه بر خواب خود بيفزايد، از نماز كم مي گذارد (و در نتيجه) در زمره غافلان نوشته مي شود» (2).
3.غرق شدن در مسائل مادي و دنيويي
حضرت عيسي (عليه السلام) فرمودند: همچنان كه بيمار بر غذاى لذيذ نگاه مي كند و بدليل شدت درد لذّت آن را نمى‏چشد، همچنان فرد دنيادار نيز همراه با عشق به مال نه لذّتى از عبادت مى‏برد و نه شيرينى و حلاوتش را مى‏چشد (3).
4.خوردن غذاهاي نامناسب در شب
برخي از غذاها مثل ماست، دوغ و کشک، اعصاب و بدن را سست مي نمايند. لذا اگر شب استفاده شود خواب بر انسان چيره شود؛ همچنین خوردن غذاهاي چرب و سنگين موجب سنگيني خواب مي گردد و انسان را براي بيدار شدن از خواب دچار مشكل می کند.
5.کم معرفتی نسبت به خداوند و محبت های او
اگر با رئیسی كه حل مشكل تان دستِ اوست قراري گذاشته ايد و يقين داريد كه در ساعت مقرر منتظر شما است. آيا شب به راحتي مي خوابيد و دير سر قرار می روید و يا با كسلي با وي مواجه مي شويد؟
به هنگام نماز ما با کسی قرار داریم كه ما را از نيستي به دنيا آورده و تمامي نعمت هاي خود را نيز بر ما ارزاني داشته و او اختيار كمي و زياديِ روزي ما را دارد و مرگ و زندگي ما در يد قدرت اوست و... این هر چه معرفت ما بیشتر باشد آسان تر بیدار خواهیم شد.
6.گناه
رفتار انسان در طيّ روز نقش مهمي در توفيق انسان نسبت به عبادات دارد يعني كارهاي شايسته توفيق انسان را براي عبادت فراهم مي کند و گناه، توفيق را سلب مي کند.
7.ضعف اراده
سحرخيزي اراده و عزم مي خواهد. دوست داشتنِ تنها كافي نيست، بايد با تصميم جدّي خوابيد. امام علي(ع ) مي فرمايند: « ضَادُّوا التَّوَانِيَ‏ بِالْعَزْمِ» (4) «به وسيله عزم، با سستي مبارزه كنيد».
__________________
(1)«فَإِذَا صَلَّى الْعَبْدُ صَلَاةَ الصُّبْحِ مَعَ طُلُوعِ الْفَجْرِ أُثْبِتَتْ لَهُ مَرَّتَيْنِ تُثْبِتُهَا مَلَائِكَةُ اللَّيْلِ وَ مَلَائِكَةُ النَّهَار» ؛ (ثواب الأعمال و عقاب الأعمال‏، نويسنده شيخ صدوق‏، ناشر دار الرضى‏، قم‏، 1406 ق‏، اول‏، ص 36)
(2)ورام ابن ابى فراس‏، مجموعة ورام( تنبيه الخواطر)، مكتبه فقيه‏، قم‏، اول‏، ج‏1، ص 47
(3)حسن بن شعبه حرّانى‏، تحف العقول، بهراد جعفرى‏، اسلاميه‏، تهران‏، 1380 ش‏، اول‏، ص 483
(4)عبد الواحد تميمى آمدى‏، تصنيف غرر الحكم و درر الكلم‏، دفتر تبليغات‏، قم‏، 1366 ش‏،اول‏، ص 476

محتوا : برنامه اندرویدی پرسمان نماز
1397/4/6 ساعت 12:15
کد : 488
لینک مطلب

■ استفاده از طلای سفید برای آقایان چه حکمی دارد؟ آیا نماز با آن باطل است؟

مطابق فتوای فقها، آن چه که طلا باشد زینت کردن با آن بر مردان حرام است، خواه طلاى زرد باشد یا سرخ یا سفید، ولى باید توجه داشت که پلاتین فلز دیگرى است و طلا نیست.[1] بنابراین، اگر با مراجعۀ به کارشناسان معلوم شد که طلای سفید واقعا از جنس طلاست، استفاد ...

■ اين نماز شاه پريان كه در ماه رجب برگزار مي شود، آيا سند شرعي دارد؟!

نمازی به این اسم در منابع اسلامی و کتب دعا وارد نشده است اما شايد مراد شما از اين نماز، نماز شب جمعه اول ماه رجب باشد كه به شب« ليلة الرغائب» - يا به تعبير برخي« شب آرزوها» است- باشد. كه اگر منظور اين است بايد گفت در كتاب مفاتيح الجنان در خصوص فضائل ...

■ چرا نماز و قرآن باعث آرامش دلهاست؟

خدا جويي امري است فطري و در ضمير و ذات همه انسان‎ها نهفته است. انسان براي رسيدن به هدف عالي و «رضوان حق»، نيازمند به يك «آرامش آرماني و دروني» است. اين آرامش فقط با ياد و نام خدا بدست مي‎آيد. از اين جهت قرآن شريف با بيان قاعدة كلي و فراگير، مي‎فرمايد ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز