■ برخى‏ها كه نمازشان را ترك كرده اند مى‏گويند اگر خداوند مشكلات ما را حل نكند نماز نخواهيم خواند؛ آيا اين درست است؟

پاسخ: فرض مى‏كنيم كه آنچه برخى مى‏گويند مطلب صحيحى باشد كه اگر خدا مشكل ما را حل كند ما نماز مى‏خوانيم؟ حال با توجه به اين فرض به مطالب زير توجه شود:
الف - اگر كسى كه مشكلى ندارد فقط بايد نماز بخواند، در اين صورت اكثر مردم نبايد نماز بخوانند؛ چون هر يك به نحوى مشكلى دارند. اگر يك جوان مشكل ازدواج و خانه دارد، بسيارى از ازدواج كرده‏ها و خانه‏دارها نيز ده‏ها مشكل دارند. حال آيا مى‏توان اين مبنا را پذيرفت؟
ب - نماز خواندن در برابر حل مشكلات؛ يعنى شاكر بودن در برابر احسان و لطف خداوند. حال مى‏پرسيم آيا تاكنون خداوند نعمتى به مانداده كه در برابر آن شاكر باشيم؟! آيا نعمت وجود، سلامتى، عقل، حواس، خانواده و... آيا سزاوار نيست كه در برابر نعمت‏هايى كه به ما داده او را شاكر باشيم تا او نيز نعمتش را بر ما افزون سازد.
ج - آيا احتمال نميدهيد كه مشكلات فعلى به جهت ناسپاسيهاى گذشته باشد؟! خداوند خود فرموده است: اگر«سپاس‏گزارى كنيد، نعمتتان را افزون ميسازيم»
آنچه گفتيم با توجه به فرض بود، ولى اگر از زاويه كامل‏ترى به موضوع نگاه كنيم، خواهيم ديد كه نماز فلسفه‏اى دارد فراتر از موضوع شكرگزارى و قدردانى نسبت به نعمت‏هاى خداوند نمازهاى روزانه چراغ‏هايى است كه در مسير پر پيچ و خم زندگى روشن مى‏شود تا انسان در گردونه‏ها، سختى‏ها و ظلمت‏ها خود را نبازد و در مسير راستى و درستى حركت كند؛ نااميد نگردد و بر مشكلات با توكل بر خداوند فائق آيد.
د – آيا فكر نمي كنيد با ترك نماز يكي از مهمترين ابزارهاي حل مشكلتان را كنار گذاشته ايد؟ آيا نمي دانيد خداوند برا ي رفع مشكلات، كمك گرفتن از نماز را توصيه نموده است.
خداوند متعال در سوره بقره چنين توصيه نموده است:« اسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاة» ؛« از صبر و نماز يارى جوييد»
و – وجود برخي مشكلات عامل رشد و تعالي مومنين است و نبايد آن را به عامل سقوط خود تبديل نمود.
حضرت موسى در گفتاري كه با خداوند داشت عرض كرد: خدايا دوست ندارم كه بيمار و ضعيف گردم و در عبادت من سستى پيدا گردد و هم دوست ندارم هميشه سالم باشم كه تو را فراموش كنم، بلكه دوست دارم گاهى بيمار شوم كه تو را ياد كنم و گاهى سالم شوم، و تو را شكرگذارم.
1394/10/5 ساعت 11:47
کد : 218
لینک مطلب

■ ثواب نماز اول ماه و طریقه خواندن آن را بیان کنید

نماز اول ماه ...

■ براي اين که بتوانیم ریا را از خود دور کرده و خالصانه نماز بخوانيم چه کارهايي را بايد انجام بدهيم؟

كسب اخلاص در نيت و عمل، از دشوارترين گردنه هاي راه ايمان است که دست يابی به آن راه كارهاى مختلفى دارد؛ از جمله: الف – تقویت توحید كوتاهترين راه عقلى براى رسيدن به اخلاص و ريشه‏كن كردن«ريا» تقويت توحيد در دل مى‏باشد. منظور از توحيد در اين مقام، توح ...

■ اگر نسبت به انجام فریضه نماز کاهل هستیم، یا خدای ناخواسته نماز نمی خوانیم و یا از خواندن نماز لذت نمی بریم، چه کنیم؟

1- میزان ضعف یا قوت در آگاهی و شناخت در حوزه مسائل دینی بویژه توحید – نبوت – امامت – عدل و معاد و نیز ارزش های اخلاقی ضعف و قوت ما در نماز را تعیین می کند. فراموش نکنیم که نماز یک قطعه از پازل تکالیف دینی و اعتقادات مذهبی ماست. کاهلی نماز محصول ض ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز