صدق حدیث و ادای امانت؛ روح نماز و روزه است

■ صدق حدیث و ادای امانت؛ روح نماز و روزه است

صدق حدیث و ادای امانت؛ روح نماز و روزه است

حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی، در مراسم تواصی بحق درجمع نمازگزاران سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری درباره تاثیر نماز و روزه در جبران ضعف و ناتوانی های  انسان سخن گفت.

حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به آیه " یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اسْتَعینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرینَ " از سوره بقره اظهار داشت: خداوند در این آیه می فرماید: ای کسانی که ایمان آوردید برای تقویت و بروز شدن خود، از نماز و صبر که در روایت صبر به روزه تعبیر شده است، کمک بگیرید.

وی افزود: نماز و روزه در جایگاهی است که  امام حسین (ع) ظهر و شب عاشورا به نماز می ایستد و از پیامبر و ائمه معصوم نیز نقل شده است که نور چشم ما در نماز است.

نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت با اشاره به اینکه بارتعالی می فرماید : " الصوم لی – روزه مال من است" اظهار داشت: کاری که روزه دار انجام می دهد رضایت الهی را در پی دارد.

وی با استناد به روایات اهمیت نماز و روزه را یاد آور شد و تاکید کرد: نماز و روزه باید روح داشته باشد و صرف انجام دادن ظاهری آن کارایی ندارد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: نماز و روزه ای کارایی دارد که روح الهی درآن نهفته باشد لذا امام صادق می فرماید: گول نماز خواندن  و روزه گرفتن افراد را نخورید بلکه افراد را آزمایش کنید.

وی با بیان اینکه برخی انسانها به خواندن نماز و گرفتن روزه عادت کرده اند، گفت: امام معصوم به پیروان شان درس می دهند که این ظاهر نماز و روزه است و روح ندارد  لذا صرف خواندن نماز و نخوردن طعام ارزشی ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه درحدیث از امام ششم نقل شده است: " لَو تَرَکَهُ استَوحَشَ " افزود: این گونه افراد اگر نماز و روزه را ترک نمایند احساس کمبود و وحشت می کنند زیرا به قدری با نماز و روزه انس گرفته اند که اگرآن را انجام ندهند در خود احساس خلاء می کنند.

وی با بیان اینکه امام صادق می فرماید: " و َلکِنِ اختَبِروهُم عِندَ صِدقِ الحَدیثِ و أداءُ الأمانَةِ - افراد را به راستگویى و امانتدارى بیازمایید " گفت: همه ما در دنیا امانتدار   داده های الهی هستیم و باید ازاین امانت ها به خوبی مراقبت کنیم.

نماینده ولی فقیه درامور حج وزیارت نادانی و ستمگری را دومانع مهم درمسیر امانتداری انسان دانست و اظهار داشت: درصورتی نماز و روزه انسان درست است که ظلوم (ستمگر) وجهول (نادان)  نباشد.

وی با اشاره به اینکه صدق حدیث و ادای امانت روح نماز و روزه است، افزود: این دو می تواند ملاک شناخت نماز و روزه افراد قرار گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین نواب با تاکید براینکه امانت را باید به صاحب آن بازگرداند، گفت: از امام حسن مجتبی (ع) نقل شده است اگر شمشیری را که با آن پدرم را شهید کردند به من امانت دهند ، آن را به صاحبش بازخواهم گرداند.

وی با اشاره به اینکه در روایات، صدق بعنوان یکی از   ملاک های دوستی عنوان شده است، گفت: از پیامبراکرم(ص) نقل شده است اگر فردی سه خصلت حیا، امانتداری و صدق را داشته باشد به او امیدوار باش و اگر این خصلت ها را ندارد از او دوری کن.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ازصدق بعنوان عامل نصرت مسلمانان درصدر اسلام یاد کرد و گفت: حضرت علی (ع) درخطبه 55 نهج البلاغه در توصیف یاران پیامبر می فرماید: " فَلَمَّا رَأَی اللَّهُ صِدْقَنَا أَنْزَلَ بِعَدُوِّنَا الْکَبْتَ وَ أَنْزَلَ عَلَیْنَا النَّصْرَ – زمانی که خداوند صداقت ما را مشاهده کرد، بر دشمن شکست و برما پیروزی را مقدر نمود".

وی با تاکید براینکه شاه کلید این فراز از خطبه، صدق و اخلاص است، قضیه طوفان شن در طبس در اردیبهشت ماه سال 1359 و شکست مفتضحانه آمریکا را یادآور شد که با تجهیزات انبوه نتوانستند عملیاتی انجام دهند و زمین گیر شدند چرا که امام راحل عظیم الشان (قدس سره) و امت اسلامی صادقانه در خدمت اسلام بودند.

وی تاکید کرد: انسان صادق می تواند الگو باشد و امام صادق می فرماید که مردم را نه با زبان بلکه با صداقت خود به خیر دعوت کنید.

حجت الاسلام والمسلمین نواب تصریح کرد: انسان  باید نیت، گفتار و عملش صادق باشد و وقتی نیت که سرچشمه و مقدمه عمل بشمار می رود، درست باشد بقیه آن هم با یاری خداوند درست خواهد شد.

وی درپایان سخنان خود صدق در عمل را آراستگی برای خداوند توصیف کرد و گفت: امام باقر(ع) می فرماید: " تَزَیَّنْ لِلَّهِ عزوجل بِالصِّدْقِ فِی الْأَعْمَالِ " آراستگی انسان درپیشگاه خداوند با انجام عمل صادقانه است بنابراین عملی که صادقانه انجام نشود درآن آراستگی وجود ندارد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: حاجی در هفتمین شوط سعی صفا و مروه این دعا را می خواند: " اَللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ حُسْنَ اَلظَّنِّ بِکَ عَلَى کُلِّ حَالٍ وَ صِدْقَ اَلنِّیَّةِ فِی اَلتَّوَکُّلِ عَلَیْکَ " و دراین فراز از خدا می خواهد که به او صدق نیت بدهد تا در توکل به باریتعالی صادق باشد

منبع:حوزه

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1398/2/18 ساعت 12:32
کد : 3262
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
حدیث
ادای نماز
روح نماز
نماز و روزه
qunoot
namaz

■ برپایی نماز ظهر عاشورا نباید مورد غفلت عزاداران قرار گیرد

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام در ستاد اقامه نماز استان با بیان اینکه در شأن دسته‌جات حسینی نیست که موقع نماز مشغول عزاداری باشند اظهار داشت: در عزاداری ابا‌عبدالله الحسین(ع) پهن کردن سفره نذری و غذای عاشورا و هر کار دیگری در روز ...

■ درس عاشورا ؛ با نماز، استغفار، قرآن و دعا می‌توانیم بحران‌ها را مدیریت کنیم

در همایش تبلیغی حوزه علمیه در مدرسه دارالشفاء با بیان اینکه مبلغی که نتواند نیاز جامعه را بفهمد نباید منبر برود گفت: تقلید در ابتدای کار خوب است، ولی نباید تداوم داشته باشد؛ زیرا لطمه می‌زند، همین طور که بنده چون از بچگی پای منبر آقای انصاریان ب ...

■ دستور استاندار مرکزی برای برگزاری نماز جماعت در دستگاه‌های اجرایی و واحدهای صنعتی ‌

سیدعلی آقازاده در چهارمین اجلاس استانی نماز با اشاره به اهمیت توجه به نماز اظهار داشت: هر آیه که در نماز خوانده می‌شود به شرط آن که از اعماق وجود و از قلب خوانده شود می‌تواند درس زندگی را به افراد بیاموزد. وی افزود: در دهه‌های اخیر ...

■ اجلاس شهرستانی نماز در ملایر برگزار می‌شود

"حجت الاسلام مهدی بیات"  با اشاره به اهميت نماز در دين مبين اسلام يکي از بهترين و والاترين فريضه‌ها، را  اقامه و بر پاداشتن  این واجب الهی دانست گفت:فريضه اقامه نماز اگر در مساجد و با جماعت برگزار شود قطعاً اجر و ثواب ...

■ مسجد رم از بزرگ‌ترین مساجد اروپا که مفروش به فرش ایرانی است

گروه مسجد و کانون های مساجد: حضور و فعالیت مساجد در اروپا با توجه به اینکه بخش های مختلف این قاره زمانی تحت کنترل مسلمانان بوده است، قدمتی بسیار طولانی دارد. عثمانی ها در منطقه بالکان، مورها در اسپانیا و تاتارها در کشورهای بالتیک، میراث غنی اسلامی ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز