ظاهر افراد مجوز ورودشان به مسجد نیست/مسجد محل وحدت فطرت الهی انسان هاست

■ ظاهر افراد مجوز ورودشان به مسجد نیست/مسجد محل وحدت فطرت الهی انسان هاست

ظاهر افراد مجوز ورودشان به مسجد نیست/مسجد محل وحدت فطرت الهی انسان هاست

حجت الاسلام عباس هاشمی، امام جماعت مسجد امام جعفر صادق(علیه السلام) با اشاره به  فعالیت های این مسجد به خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: در طول نیم قرنی که از تاسیس این مسجد می گذرد همواره فعالیت ها و برنامه های مسجد استمرار و قوام داشته است و مردم برای اقامه نماز و شرکت در مناسبت های مذهبی مختلف در این مسجد حضور یافته اند.

 

وی با اشاره به دلیل استقبال مردم از مسجد و فعالیت های آن گفت: فعالیت های فرهنگی در یک مسجد اهمیت بسزایی در جذب مردم دارد، ما سعی کرده ایم که این دیدگاه را به خوبی در مسجد به منصه ظهور بگذاریم؛ در این مجال مایل ام به مساله ای مهم اشاره کنم، متاسفانه کار فرهنگی به درستی تعریف نشده است و برخی فکر می کنند یک جلد کتاب و یک بروشور به معنای کار فرهنگی است در حالی که کار فرهنگی در قدم اول یعنی نزدیک شدن به انسان ها، یعنی زمانی که در مقام امام جماعت با فردی صحبت می کنیم هرگز به ظاهر او توجه نکرده و با فطرت اش ارتباط برقرار کنیم.

 

امام جماعت  مسجد امام جعفر صادق(علیه السلام) افزود: تا زمانی که مرز بندی و خط کشی در مواجهه با افراد مختلف وجود داشته باشد هرگز موفق نمی شویم تا یک مسجد را پویا نگاه داریم و همه اقشار مردم را به مسجد جذب کنیم. وقتی این خط کشی ها برداشته شد و همه احساس کردند که در مسجد به آنها احترام گذاشته می شود در این صورت شاهد خواهیم بود که تمامی مساجد ما مملو از مردم و جمعیتی مشتاق باشد.

 

حجت الاسلام هاشمی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه مسجد مکان تبلیغ اسلام است، تصریح کرد: این جایگاه به آن مفهوم نیست که فقط در مسجد از بایدها و نبایدها صحبت شود بلکه در قدم اول باید محبت خدا را در دل ها زنده کرد، بنابراین مسجدی می تواند جوانان را جذب کند که ظواهر را کنار بگذارد و مطابق با فطرت آن آنان حرکت کند فطرتی که در میان همه ما یکی است یعنی فطرت الهی  یعنی همان تعبیری که خداوند در قرآن کریم به کار برده است، ضمن اینکه مکن است خطا در بینش افراد باشد با این وجود فطرت همه ما خدا را می خواهد.

 

این پژوهشگر در ادامه به چالش ها و مشکلات پیش روی فعالیت های مسجد اشاره کرد و گفت: مهمترین مساله ای که مانع فعالیت های مستمر مساجد می شود مشکل مالی است، کار فرهنگی در مسجد هزینه بر است، امام جماعتی که می خواهد موفق باشد باید برای مسجد زمان بگذارد، اما تا زمانی که اولا مسجد تامیین نیست و در وهله بعد خود امام جماعت نیز از نظرم عیشتی در تگناست نمی توان انتظار داشت که فعالیت های مسجد بعد از اقامه نماز جماعت در هر سه نوبت، به فعالیت های دیگری نیز تسری یابد.

 

وی ادامه داد: فارغ از این باید با مردم و اهل محل از سوی مسجد ارتباط برقرار شود، من از کوچه پس کوچه های محل است که بچه ها را به آمدن به مسجد دعوت می کنم، گاهی حتی در منازل اهل محل جلسه می گذارم و بعد دعوت می کنم برای اقمه نماز به مسجد بیایند، حتی گاهی با بچه ها فوتبال بازی می کنم و در مورد مسایلی که یک کودک به آن علاقه مند است مثل یک کودک با او صحبت می کنم.

 

گفتنی است حجت الاسلام عباس هاشمی، امام جماعت مسجد امام جعفر صادق(علیه لسلام)، از 21 سالگی به عنوان امام جماعت فعالیت داشته و به مدت 10 سال است که در این مسجد حضور دارد. او همچنین به مدت دو سال معاون پژوهش حوزه علمیه شیخ عبدالحسین بوده است و علاوه بر این سابقه تدریس در دانشگاه معارف اسلامی را داشته است و مولف کتاب های متعددی از جمله «رسم انتظار»، «مدیریت خانواده»، « گفتارهای اخلاق»، «حشرات معصومین پاسخ می دهند» و ... است.

 

مسجد امام جعفر صادق(علیه السلام) در خیابان هلال احمر،‌بعد از خیابان عباسی،‌خیابان قدمی، کوچه حسینی واقع است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1394/7/11 ساعت 11:14
کد : 317
دسته :
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز