هنوز نتوانسته‌ایم مزه قرآن را به دانشجویان بچشانیم

حجت‌الاسلام قرائتی:
■ هنوز نتوانسته‌ایم مزه قرآن را به دانشجویان بچشانیم

هنوز نتوانسته‌ایم مزه قرآن را به دانشجویان بچشانیم

حجت‎الاسلام محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز، ظهر امروز سه‎شنبه چهارم دی‌ماه، با حضور در مرکز دانشجویی ولایت و جمع دانشجویان، گفت: شما دانشجویان باید لقب فارغ‌التحصیلی را بر روی خودتان نگذارید؛ چراکه اگر فارغ‌التحصیل بودن خوب بود، خداوند آن را به پیامبرانش نسبت می‌داد؛ باید بدانیم که تحصیلات عالی، آیت‌الله شدن و مدرک دکتری گرفتن آخر خط نیست، به همین خاطر نباید خودتان را فارغ از تحصیل بدانید.

وی افزود: شما دانشجویان برای درسی که می‌خوانید نباید زیاد حساب کنید، چراکه درس را تنها برای مدرک می‌خوانید؛ این نوع خواندن مانند کش می‌ماند که هر زمان آن را رها کنی به سرعت دور می‌شود؛ پس باید یک کار فوق‌العاده در دوران تحصیل‎تان انجام بدهید که ماندگار و اثرگذار باشد. حرکت شما باید روی کار‌های ارزشمند باشد؛ شما بیش از اینکه درس می‎خوانید توان دارید، لذا باید استعداد‌های خود را کشف کنید. اگر کنار درستان فعالیت اضافه کنید، زندگی موفقی خواهید داشت، پس به شرایط فعلی قانع نباشید.

حجت‌الاسلام و المسلمین قرائتی اظهار کرد: بحث اصلی من این است که اگر درس بخوانیم، اما جوهر و عرضه نداشته باشیم، به هیچ دردی نمی‌خورد. ما باید تلاش کنیم تا هم علم کسب کنیم و هم هنر و فعالیت؛ هم نخ و هم سوزن نیاز است و هر کدام بدون دیگری کارایی ندارد؛ غیر از این باشد نمی‌توانیم منشأ تحول باشیم. ارزش شما به لیسانس، دکتری و ... نیست، بلکه بسیار بیشتر از اینهاست. مدرک تحصیلی مانند شناسنامه و کارت ملی لازم است، اما ارزش و سرمایه نیست. این‌که برای چه درس می‎خوانید مهم است. ارزش شما به هدف و نیت شماست. مثل آب خوردن؛ کسی آب را برای رفع تشنگی می‎خورد و کسی موقع خوردن آب به یاد امام حسین(ع) است.
هنوز نتوانسته‌ایم مزه قرآن را به دانشجویان بچشانیم/ امیدوارم روابط مسلمانان و مسحیحیان بیشتر شود

رئیس ستاد اقامه نماز در ادامه گفت: اگر درس‎هایتان مفید است، بخوانید و در غیر این صورت چیز دیگری بخوانید؛ مثلاً مهارت پدرتان را یاد بگیرید. مهارت مهم‎تر از مدرک است. در حال حاضر چند میلیون فارغ‌التحصیل بی‎مهارت داریم. ارزش شما به داشتن نیست. مهم آن است که تا چه حد از داشته‌های‌تان استفاده می‌کنید. حتماً یک تفسیر از قرآن را انتخاب کنید و در این دوران بخوانید.
 
باید تفسیر قرآن را به دانشگاه‌ها بیاوریم 
حجت‌الاسلام و المسلمین قرائتی با بیان اینکه قرآن تمام حروف و کلماتش علمی است، گفت: باید تفسیر قرآن را به دانشگاه‌ها بیاوریم و سعی کنیم در بین نماز یا پایان آن تفسیر‌های کوتاه نیم‌دقیقه‌ای تا ۵ دقیقه‌ای را برای دانشجویان بیان کنیم. دانشجو باید با قرآن انس بگیرد و در مسیر آن باشد.

وی با تاکید بر اینکه هنوز نتوانسته‌ایم مزه قرآن را به دانشجویان بچشانیم، اظهار کرد: بسیاری از فعالیت‌ها و تحقیقاتی که امروز انجام می‌شود، هیچ فایده‌ای ندارد؛ سه نوع علم، شامل علم مفید، علم مضر و علم خنثی داریم و پیامبر اکرم(ص) همیشه می‎گفت به خدا پناه می‎برم از علمی که نفعی ندارد. اعتقادم این است که هر علمی باید دو کار را انجام دهد؛ یا مشکل فرد را حل کند و یا از مشکل جامعه بکاهد؛ لذا دانشگاه باید سایر کتب و دروس اضافه‌ای که به هیچ دردی از دانشجویان نمی‌خورد را حذف کند و هر کتابی که در این دو حوزه مفید است را تدریس کند؛ ما هرچه می‌خوانیم باید در قیامت جواب آن را به خداوند بدهیم.
هنوز نتوانسته‌ایم مزه قرآن را به دانشجویان بچشانیم/ امیدوارم روابط مسلمانان و مسحیحیان بیشتر شود

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ حجت‌الاسلام و المسلمین قرائتی، بعد از این جلسه در مراسم جشن میلاد حضرت عیسی مسیح(ع) و در جمع دانشجویان مسیحی این دانشگاه حاضر شد و به سخنرانی پرداخت و گفت: قرآن در مورد مسیحیت از مادر حضرت مریم(س) شروع می‌کند و بعد مادر حضرت مسیح و در پایان به خود حضرت عیسی(ع) اشاره می‌کند. قرآن در رابطه با زمانی که مادر حضرت مریم هنوز فرزندش را به دنیا نیاورده بود، می‌گوید: «من نذر کردم که بچه من خادم مسجد الاقصا شود»؛ حضرت مریم به دنیا آمد و فهمید که او دختر است، اما به نذرش عمل کرد.

وی ادامه داد: در آن زمان حضرت زکریا خادم مسجد بود، ایشان حضرت مریم را در پارچه‌ای پیچید و گفت: «با این که او دختر است، اما می‌خواهیم او خادم مسجد باشد»؛ خود این حرکت نکات بسیاری دارد که اولین آن دوراندیشی حضرت زکریا به آینده فرزندش و دوم توجه و اهمیت دادن به نذر و آن هم نذر برای خدا و بهترین چیز در زندگی فرد است. بعد از این اتفاق قرعه‌کشی شد تا ببینند چه کسی می‌تواند عهده‌دار مسئولیت حضرت مریم شود و به لطف و عنایت خدا حضرت زکریا عهده‌دار این مسئولیت شد. خود این اتفاق هم یعنی اگر ایمان، اعتقاد و عمل خود را در جهت خدمت به خدا به کار ببرید، خداوند پیغمبرش را خادم شما می‌کند.

رئیس ستاد اقامه نماز افزود: خداوند در قرآن کریم در مورد حضرت مریم می‌گوید، تو منتخب خدا و پاک هستی؛ ما در قرآن کلاً چهار زن نمونه داریم که یکی از آنان حضرت مریم است؛ در کشور ما مریم سومین اسم پرطرفدار دختران است و قرآن می‌گوید که‌ ای پیامبر، مومنان باید به تو و پیامبران قبل از تو ایمان بیاورند؛ قرآن می‌گوید که ما بین هیچ پیامبری فرق نمی‌گذاریم. قرآن در مورد حضرت عیسی(ع) تعابیر مختلفی را به کار می‌برد از جمله بنده خدا، نبی خدا، روح خدا، شاهد به ایمان، شاهد براعمال ما، بشارت‌دهنده به رسول خدا و اینکه او در هر جایی که باشد باعث برکت است.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی با بیان اینکه تولد حضرت عیسی(ع) معجزه بود و آخر عمر ایشان هم معجزه است، گفت: حضرت در پایان عمرشان و به اذن خدا به جای دستگیر شدن به آسمان‌ها رفتند. حضرت عیسی آیه و نشانه قدرت خداوند است و قرآن می‌گویند او رحمتی از طرف خداوند سبحان است. آنجا که خداوند به حضرت عیسی سلام کرد و حضرت عیسی می‌گوید خدایا من غیر از حرف تو حرفی برای مردم بیان نکردم.

هر کشوری که دانشگاه بیشتر باشد جرم و جنایت در آن بیشتر است
وی با اشاره به اینکه در هر کشوری که دانشگاه بیشتر باشد، جرم و جنایت در آن بیشتر است، افزود: این یعنی علوم دانشگاهی انسان را نجات نمی‌دهد، بلکه آنچه نجات‌بخش است، ایمان به خدا و عمل به دستورات خداوند است.

رئیس ستاد اقامه نماز با اشاره به شهدای مسیحی که در زمان دفاع مقدس و انقلاب اسلامی خدمت می‌کردند، گفت: ما در آن زمان شهدای بسیاری داشتیم که بخشی از آن‌ها مسیحی هستند. تا به حال از مسیحیان کشور آزار و اذیتی ندیده‎ام، اما همه ما باید با یکدیگر واحد باشیم و مانند انگشتان دست که همه باهم و کنار یکدیگر هستند، متحد باشیم. انگشتان به تنهایی ضعیف به حساب می‌آیند، اما اگرهمه باهم متحد شوند، قدرت پیدا می‌کنند، همان‌طور که خداوند در قرآن کریم می‌گوید، چون او یکی است و یکتاست، قدرتمند است و ما هم باید یکی شویم.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی تصریح کرد: قرآن کریم حضرت عیسی را موجودی مبارک معرفی می‌کند و او را فردی که هر جا که قدم می‌گذارد آنجا مبارک می‌شود، معرفی کرده است. ما انسان‌ها هم باید خودمان را مانند حضرت عیسی(ع) موجودی مبارک کنیم و در هرجایی که وارد می‌شویم آنجا مبارک باشد؛ البته این بستگی به نیت افراد دارد. مسلمانان و مسیحیان مشترکات بسیاری دارند که امیدوارم روابط آن‌ها با هم بیشتر شود و در این جریان پیشنهاد می‌دهم که شما از یک اسلام‌شناس در دانشگاه خود برای سوالاتی که در ذهنتان مطرح می‌شود، استفاده کنید.

منبع:ایکنا

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1397/10/8 ساعت 14:55
کد : 2820
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز