نماز ظهر عاشورا را باشکوه به پا دارید

■ نماز ظهر عاشورا را باشکوه به پا دارید

 نماز ظهر عاشورا را باشکوه به پا دارید

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز به مناسبت ماه محرم و فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی در نامه‌ای خطاب به ذاکران حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) در سراسر کشور، بر توجه ویژه به اقامه نماز ظهر عاشورا در اول وقت تأکید کرده است.
متن کامل نامه حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی خطاب به ذاکران حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) بدین شرح است:

ذاکر الحسین (علیه السلام)
سلام علیکم

اگر قرآن در آغاز بزرگ ترین سوره خود (بقره) می­فرماید: “الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ وَیُقِیمُونَ الصَّلَاهَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنْفِقُونَ” و همچنین در کوچک­ ترین ­سوره خود (کوثر) از نماز سخن به میان می آورد، امام حسین (عَلیه‌السّلام) در کربلا آن را اقامه می نمود “اَشهَدُ اَنَّکَ قَد اَقَمتَ الصَّلاهَ “.

اگر قرآن می فرماید: “وَارْکَعُوا مَعَ الرَّاکِعِینَ”، امام حسین (عَلیه‌السّلام) نماز ظهر عاشورا را با جماعت آن هم در برابر صفوف دشمن برگزار می کند.

اگر قرآن نحوه اقامه نماز در میدان جنگ رابه­ پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) آموزش می دهد “وَ إِذَا کُنْتَ فِیهِمْ فَأَقَمْتَ لَهُمُ الصَّلَاهَ فَلْتَقُمْ طَائِفَهٌ مِنْهُمْ مَعَکَ وَلْیَأْخُذُوا أَسْلِحَتَهُمْ”، امام حسین (عَلیه‌السّلام) در میدان جنگ نماز را اقامه می فرماید.

اگر قرآن، نماز را به عنوان یک منبع انرژی ­زای غیبی­ معرفی­ و مؤمنان ­را­ امر ­به ­استعانت­ از آن ­معرفی ­می فرماید: “اسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَهِ “، امام حسین (عَلیه‌السّلام) نیز در بحبوحه جنگ و مشکلات آن، از نماز استعانت می جوید.

اگر قرآن اقامه نماز را در اول وقت سفارش می فرماید “أَقِمِ الصَّلاَهَ لِدُلُوکِ الشَّمْسِ”، امام حسین (عَلیه‌السّلام) نماز ظهر عاشورا را در اول وقت اقامه فرمودند.

اگر حضرت مسیح (عَلیه‌السّلام) تا زمانی که نفس دارند، مأمور به اقامه نماز شده اند: “وَ أَوْصَانِی بِالصَّلَاهِ وَالزَّکَاهِ­ مَا دُمْتُ حَیًّا”، امام حسین (عَلیه‌السّلام) نیز تا آخرین لحظه همراه نماز است.

اگر قرآن از کسانی که تجارت، آنها را از نماز غافل نمی سازد، ستایش می کند “رِجَالٌ لَا تُلْهِیهِمْ تِجَارَهٌ وَلَا بَیْعٌ عَنْ ذِکْرِ اللَّهِ وَ إِقَامِ الصَّلَاهِ “ ، درباره امام حسین (عَلیه‌السّلام) چه باید گفت که حتی حفظ جان هم او را از نماز غافل نساخت.

امام حسین (عَلیه‌السّلام) نه تنها خود نماز خواند، بلکه نمازهای نمازگزاران را نماز کرد “در حدیث می­خوانیم­ سه­ چیز موجب قبولی نماز است: حضور قلب، نماز نافله و تربت سید الشهداء”.

نماز باید در جامعه و علنی اقامه شود “أَقِیمُوا الصَّلَاهَ “. امام ­حسین (عَلیه‌السّلام) با آنکه می توانست در خیمه نماز بخواند و با اینکه نمازش شکسته بود، در مقابل جمعیت نماز بپا داشت.

هنگام اقامه نماز در ظهر عاشورا، حدود۳۰ تیر به سوی حضرت رها شد یعنی در برابر هر کلمه از حمد و رکوع و سجده، تقریباً یک تیر به سوی امام پرتاب شد.

به راستی نماز چیست که عصر تاسوعا هنگامی که به سیدالشهداء (عَلیه‌السّلام) اعلام حمله می شود، حضرت طی چند نوبت گفتگو جنگ را یک روز به تأخیر می اندازد و می فرمایند “إِنّی أَحِبُّ الصَّلاهَ “، من نماز را دوست دارم. بسیاری از ما نماز می خوانیم ولی چقدر نماز را دوست داریم؟

امام­ حسین (عَلیه‌السّلام) حاضر می شود تا بدن مبارکشان سوراخ سوراخ شود ولی ارزش­ نماز شکسته نشود. سر مقدس سیدالشهداء (عَلیه‌السّلام) بر روی نی قرآن می­ خواند، یعنی سر از بدن جدا می شود ولی سر و دل از قرآن جدا نمی شود.

برادر عزیز! عزاداری نشان دادن الگو به همه اقشار است.­ در مراسم عزاداری فضیلت ها را نقل کنید. به مردم بگویید ­ظهر عاشورا هر کجا هستند به ­یاد امام­ حسین (عَلیه‌السّلام) ­­و آخرین ­نماز کربلای ­او، ­با­ حضرت­ مهدی(عجل­ الله تعالى فرجه ­الشریف) که این روزها عزادار جدشان­ امام­ حسین (عَلیه‌السّلام) هستند،­ نماز ظهر عاشورا را باشکوه و با اخلاص بپا دارند و خود شما نیز به آن عمل کنید.

 

                                                                                      التماس دعا

                                                                                  محسن قرائتی

                                                                                   رئیس ستاد اقامه نماز

                                                                                 محرم ۱۴۴۰ه.ق

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1397/6/26 ساعت 11:09
کد : 2563
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
مرکز تخصصی نماز
قنوت
نماز
عبادت
بندگی
محرم
امام حسین(ع)
عاشورا
بهترین نماز
زیباترین نماز
امام زمان(ع)
namaz
qunoot

■ جوانان و خانواده‌های 81 استان ترکیه برای نماز صبح روز یکشنبه گرد هم می‌آیند

جوانان و خانواده‌های 81 استان ترکیه برای نماز صبح روز یکشنبه گرد هم می‌آیند به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، نشست اطلاع رسانی این فراخوان پیش از برگزاری برنامه «دیدار جوانان و خانواده‌ها در نماز صبح» به همت ...

■ مصاحبه با حجت الاسلام علی اکبر وحیدی نویسنده کتاب تفسیر آیات نماز

حجت الاسلام علی اکبر وحیدی، از اساتید باسابقه مرکز تخصصی نماز، از ابتدای تاسیس مرکز با این مجموعه همکاری داشته‌اند. زمینه اصلی پژوهش‌های وی تفسیر قرآن و خصوصا آیات نماز است و با همین موضوع، سال های متمادی به تدریس می پردازند. در این مصاح ...

■ برای جذب جوانان باید درگیری‌های داخل مسجد را به حداقل برسانیم

قسمت ۱۹۸ برنامه «بدون توقف»، سه شنبه شب، ۲۶ آذر از شبکه سه سیما روی آنتن رفت، در این برنامه «میثم لطیفی» در مورد نقش روحانیون در مساجد، تأکید کرد: در ادبیات امامین انقلاب اسلامی چند عبارت در معادل مسجد قرار داده شده از جمله ای ...

■ حکم قضای نماز در مدت بیهوشی

صفحه اینستاگرام فتوای رهبر انقلاب با مطرح کردن سوالی در رابطه با حکم قضای نماز در مدت بیهوشی پستی منتشر کرد و به نقل از ایشان نوشت: «اگر بیهوشی مستند به خودش باشد یعنی خود او خواسته باشد که برای عمل بیهوش شود، قضای نمازهایش بنابر احتیاط واجب اس ...

■ میان اعمال و نزول برکات رابطه وجود دارد

آیت‌الله عبدالله جوادی آملی در جلسه تفسیر خود در مسجد اعظم قم گفت: در قرآن کریم، آیات محکم محض کم داریم و همان طور که قرآن محکمات اندکی دارد جامعه نیز محکمات کمی دارند که همان ۱۴ معصوم هستند و متشابهات را باید از طریق این محکمات حل کنیم. ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز