حضرت معصومه (س) در مدت اقامتشان در قم به عبادت و نماز پرداختند.

■ حضرت معصومه (س) در مدت اقامتشان در قم به عبادت و نماز پرداختند.

حضرت معصومه (س) در مدت اقامتشان در قم به عبادت و نماز پرداختند.

حجت الاسلام ولی خانی به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) در گفتگو با قنوت؛ ویژگی بارز آن حضرت را علاقه مندی به عبادت و نماز بیان کرد.

استاد مرکز تخصصی نماز گفت: حضرت معصومه (سلام الله علیها) 28 سال زندگی با برکت داشتند و در اواخر عمر شریفشان به شهر قم رسیدند و با وجود مشکلات عدیده و داغهایی که حضرت در مسیر دیده بودند، در بیت النور اقامت کردند و تنها به یک چیز پناه آوردند تا آب سردی بر همه مشکلات باشد. و این درس است برای ما، وقتی به تاریخ نگاه می کنیم، می بینیم، زندگی پر از نو ایشان چقدر با معنویت همراه بوده و چقدر زیبا و مخلصانه با خداوند ارتباط داشتند.

حجت الاسلام ولی خانی ادامه داد: حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) در این چند روز کوتاهی که در قم حضور داشتند مشغول عبادت و نماز بودند، و این محلی که معروف شده به بیت النور، محل عبادت ایشان بوده که بیشتر اوقات شبانه روز را در این محل مشغول نماز بودند. این حرکت و رفتار این بانوی کریمه درس خوبی برای ما است.

وی افزود: در قرآن می فرماید نماز مایه آرامش است (ألا بِذِکرّ اللهِ تَطمَئِنُ القُلُوب) (أقِمِ الصَّلاةَ لِذِکرِی) یعنی با نماز آرامش بگیریم و اگر در زندگی مشکلات و گرفتاری هایی داریم بهترین پناهگاه برای حل مشکلات و رسیدن به آرامش، این است که به سمت نماز برویم و لو اینکه انسان بیشترین و بالاترین مشکلات را داشته باشد. و این درسی است که حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) به ما داده است.

حجت الاسلام ولی خانی در ادامه به ویژگی های بارزی از حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) اشاره کرد و گفت: از جمله ویژگی هایی که این بانوی بزرگوار دارند این است که ایشان از جهت شخصیت فردی و کمالات روحی در بین فرزندان حضرت موسی بن جعفر(علیه السلام) بعد از امام رضا (علیه السلام) در والاترین رتبه جای دارد؛ در حالی که شیخ مفید (ره) و بزرگان دین، دختران امام کاظم (علیه السلام) را دست کم 18 نفر معرفی کرده اند. شیخ عباس قمی (ره) می نویسد: افضل فرزندان حضرت موسی بن جعفر (علیه السلام) حضرت معصومه (سلام الله علیها) می باشند.

 

رئیس سابق اداره تبلیغ مرکز تخصصی نماز شرافت خانوادگی حضرت معصومه (سلام الله علیها) را متأثر از شخصیت پدر و مادر حضرت دانست و افزود: این تاثیر پذیری در وجود حضرت از برجستگی خاصی برخوردار است؛ چون هم از طرف مادر و هم از طرف پدر فضایلی را به ارث برده است که البته تمام این فضایل را علی بن موسی الرضا (ع) در خود جمع کرده است. و به نظر می رسد که بتوانیم سرّ برتری شخصیت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) را در این بیابیم که ایشان والاترین و بارزترین ویژگی ها را به ارث برده اند. همچنین مادر ایشان به نام نجمه می باشد که ستاره پر نور همسران امام کاظم (علیه السلام) است که علی بن موسی الرضا (علیه السلام) و حضرت معصومه (سلام الله علیها) از دامان این مادر هستند.

شفاعت گسترده یکی دیگر از خصلت های حضرت معصومه (سلام الله علیها) است که حجت الاسلام ولی خانی این مقام را بعد از پیامبر (صلی الله علیه و آله) و حضرت زهراء (سلام الله علیها) مختص این بانوی با کرامت عنوان کرد و گفت: شفاعت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) می تواند تمامی اهل محشر را فرا بگیرد که در این باره روایتی از امام جعفر صادق (علیه السلام) وارد شده که فرمودند: (تَدخُلُ بِشِفاعَتِها شِیعَتُنا الجَنَّةَ بِأجمَعِهم) با شفاعت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) تمام شیعیان ما وارد بهشت می شوند.

وی با بیان این که در میان تمام امام زادگان، سه بزرگوار هستند که زیارت نامه مخصوص دارند، گفت: یکی از این سه بزرگواران حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) هستند. امام رضا (علیه السلام) در قسمتی از زیارت نامه خواهر گرامیشان می فرمایند: (فإنُ لَکِ عِندَ الله شَأناً مِنَ الشَّأن) یعنی یک شأن و منزلتی حضرت نزد خدا دارند که دیگران ندارند.

این استاد مرکز تخصصی نماز پاداش و ثواب زیارت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) را خیلی بزرگ توصیف کرد و افزود: در روایات این طور بیان شده است (وَ لَنا حَرَماً وَ هُوَ قُمُّ وَ سَتُدفَنُ فيها اِمرَأةُ مِن وُلدى تُسَمّى فاطِمَةُ، مَن زارَها وَجَبَت له الجَنَّةُ) هر کس زیارت کند حضرت را بهشت بر او واجب می شود و جالب این است که این روایت وقتی از امام صادق (علیه السلام) صادر شد که حضرت معصومه (سلام الله علیها) هنوز به دنیا نیامده بودند. در روایت دیگری از سعد بن سعد آمده که امام رضا (علیه السلام) فرمودند: (مَن زَارَها فَلَهُ الجَنّة) و سعد اشعری که از بزرگان قم و از علمان بزرگ و صاحب نام است این روایت را نقل می کند. روایت دیگر هم از امام جواد (علیه السلام) وارد شده که ایشان فرمودند: هر کس قبر عمه ام را در قم زیارت کند پاداشش بهشت است و این پاداش برای کسی است که (عارفا بحقها) باشد و حق حضرت معصومه (سلام الله علیها) را هم بداند.

حجت الاسلام ولی خانی با اشاره به واژه (فداها ابوها) که در مورد حضرت معصومه(سلام الله علیها) به کار رفته است این طور بیان کرد: در اهل بیت (علیهم السلام) دو نفر داریم که پدرشان فرمودند (فداها ابوها) یک نفر حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) هستند که پیغمبر در شأن و منزلت ایشان فرموده اند؛ و دیگری حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) هستند. در جایی که گروهی از ایران به مدینه آمدند و سؤالاتی داشتند چند روزی منتظر ماندند تا امام کاظم (علیه السلام) بیایند ولی نیامدند و جواب سؤالاتشان را از حضرت معصومه (سلام الله علیها) گرفتند و وقتی در مسیر برگشت به امام کاظم(علیه السلام) رسیدند، مطرح کردند که سؤالاتی داشتیم و شما نبودید؛ ولی جواب را از دخترتان گرفتیم. جواب ها را که به حضرت ارائه کردند و حضرت دیدند، در شأن و منزلت دخترشان فرمودند: (فداها ابوها)

نکته سیاسی که از بیانات حجت السلام ولی خانی برداشت می شود این است که حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) در تمامی این سفر برای رسیدن به ولی و امام خود تمام مشکلات و سختی ها را پذیرفت و این درس عبرتی است برای ما که در همه حال و همه زمان ها در سختی ها و مشکلات پیرو ولی و امام خود باشیم و خواسته های شخصی را بر خواسته های ولی مقدم نداریم.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1397/4/27 ساعت 09:47
کد : 2405
دسته : اخبار مرکز تخصصی نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
حت الاسلام ولی خانی
مرکز تخصصی نماز
حضرت معصومه
زندگی حضرت معصومه
عبادت حضرت معصومه
نماز
قنوت
ولادت حضرت معصومه
namaz
qunoot

■ مسجد اعظم پونه هندوستان از پیشوایان غیرمسلمان در روز درهای باز دعوت کرد

مرکز اطلاعات اسلامی در اروگاه اعظم واقع در پونه هندوستان، با راه اندازی یک برنامه ارتباطاتی قصد دارد فردا 15 دسامبر، مراسم «روز درهای باز مساجد» را برگزار کند و از پیشوایان و رهبران ادیان و مکاتب مختلف دعوت به عمل آورده است. برگزارکنند ...

■ مدال طلای مالزی به مخترع سجاده نماز هوشمند اهدا شد

این سجاده به عنوان اولین سجاده هوشمند در جهان شناخته شده که هدف آن آموزش نماز خواندن به تازه مسلمانان و کودکان است. سجاده از فناوری مدرن برای ارائه آموزش نمازهای پنجگانه یومیه و همچنین نمازهای مستحبی استفاده می‌کند. این سجاده از صدا و متن ...

■ نماز مهمترین عامل تربیت انسان است/ تأکید بر ایجاد اشتیاق نسبت به اقامه نماز

آیت‌الله سید احمد میرعمادی در آئین تقدیر از فعالین طرح بزرگ سودای بندگی در لرستان، نماز را وسیله ارتباط انسان با خداوند خواند و اظهار کرد: این فریضه الهی فلسفه آفرینش و مصداق بارز عبادت است، همچنان که همه پیامبران وظیفه اقامه نماز را بر عهده داش ...

■ گزارش اجمالی از فعالیت نمازی صدا، سیما و فضای مجازی, احمد علی رمضانی, کرمان

احمد علی‌رمضانی در جلسه شورای اقامه نماز استان کرمان گفت: چهار واحد صدا، سیما و فضای مجازی از فروردین امسال تا پایان بهمن ماه فعالیت داشتند که در این راستا ۲۴ هزار و ۱۷۴ دقیقه برنامه در صدا و سیما، ۲۶۰ ویدیو کلوپ، ۲۳۵ پادکست و یک صد و ۳۰ قطعه عک ...

■ نظر قرآن درباره کمک کردن به سائل/ چرا باید انفاق کنیم؟

نظر قرآن درباره کمک کردن به سائل/ چرا باید انفاق کنیم؟ خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: «وَ أَمَّا السَّائِلَ فَلا تَنْهَرْ» (ضحی/۱۰) کسی که از شما کمک می‌خواهد، او را رد نکن. به گزارش خبرنگار فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز