سجده عالی ترین درجه عبودیت انسان در برابر پروردگار

■ سجده عالی ترین درجه عبودیت انسان در برابر پروردگار

سجده عالی ترین درجه عبودیت انسان در برابر پروردگار


حجت الاسلام اکبری مطرح کرد؛
سجده عالی ترین درجه عبودیت انسان در برابر پروردگار
استاد حوزه علمیه قم سجده را نشان تذلل و خاكساری در برابر خداوند و عالی‏ترین درجه عبودیت انسان عنوان کرد و گفت: انسان با سجده، خود را همرنگ با هستی می‏ كند.

حجت الاسلام محمود اکبری در آیین بیان احکام آستان مقدس حضرت معصومه(س) که در شبستان بزرگ امام خمینی(ره) برگزار شد با اشاره به روایتی از امام صادق(ع)در مورد نزدیکترین حالت بندگان به خداوند گفت: امام صادق(ع) می فرمایند«نزديكترين حال بنده به پروردگارش، حالى است كه پروردگارش را در سجده مى خواند».

سخنران آستان مقدس حضرت معصومه(س) سجده را نزدیک ترین حالت مؤمن به خداوند متعال توصیف کرد و ابراز داشت: رسول اکرم(ص) نیز نزدیکترین حالت بنده به خداوند را حالت سجده عنوان می کنند و می فرمایند«نزديكترين حال بنده به خدا، حالى است كه در سجده است».

استاد حوزه علمیه قم جایگاه سجده را به عنوان زیباترین نمود بندگی خداوند توصیف کرد و اظهار داشت: سجده از ارکان نماز محسوب می شود و انجام آن واجب است؛ براین اساس سجده دارای یک سری شرایط و احکام فقهی است که رعایت این شرایط برای صحت سجده لازم است.

حجت الاسلام اکبری به برخی از ضروریات و لوازم فقهی سجده پرداخت و گفت: اگر شخصی سر به سجده برد و به دلایل مختلف از جمله تاریکی محیط نتوانست مهر نماز را ببیند به جای اینکه سر از سجده بلند کند باید مهر نماز را به طرف سر خود به نحوی حرکت دهند و بدون اینکه پیشانی خود را بلند کند، پیشانی خود را روی مهر قرار دهد و به این ترتیب سجده او صحیح است.

وی افزود: همچنین اگر کسی در حال سجده است و میان پیشانی فرد نمازگزار مهر نماز چیزی مانند مو یا چادر حائل شود فرد به جای بلند کرد پیشانی باید مانع را با دست خود کنار بزند و اگر نیمی از پیشانی با وجود حائل بر روی مهر قرار گیرد، نیازی به کنار زدن حائل نیست.

کارشناس فقهی آستان مقدس حضرت معصومه(س) در ادامه بیان احکام سجده تصریح کرد: اگر فرد نتوانست خم شود و سر به سجده بگذارد در این صورت به جای اینکه پیشانی خود را جابجا کند می تواند مهر را در ارتفاع نزدیک به پیشانی قرار دهد.

وی افزود: اگر فرد امکان جابجا کردن سرو پیشانی را داشت برای سجده می تواند با چشم اشاره کند و اگر این امکان نیز برای او وجود ندارد با دست می تواند اشاره کند اما باید توجه داشت به هیچ وجه نمی توان سجده را به عنوان رکن از نماز حذف کرد یا انجام نداد.

استاد حوزه علمیه قم سجده را نشان تذلّل و خاكساری در برابر خداوند و عالی‏ترین درجه عبودیت انسان عنوان کرد، گفت: انسان با سجده، خود را همرنگ با هستی می‏كند و در آیات قرآن کریم نیز آمده است که و آن چه در آسمان ها و زمین است  برای خدا سجده می کنند.

همچنین حجت الاسلام والمسلمین اکبری در اواخر سخنان خود نزدیکی به خداوند، ناامیدی و شکستن کمر شیطان، آمرزش گناهان، استجابت دعاها، بهشتی شدن و حشر با پیامبر(ص) را از برکات سجده برای مؤمنان عنوان کرد.

کارشناس معارفی آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره به حدیثی در اهمیت سجده از امام علی(ع) یادآور شد: امام علی(ع) درمورد سجده های در نماز می فرمایند« سجده اول، یعنی این كه از خاكم و سربرداشتن از آن، رمز از خاك به دنیا آمدن است. سجده دوم، رمز مردن و به خاك خفتن است، سربرداشتن از آن، رمز برخاستن از قبر در قیامت و محشور شدن است و این مضمون این آیه قرآن است که می فرماید شما را از خاك آفریدیم و به خاك بر می گردانیم و بار دیگر از خاك، بیرونتان می آوریم»

منبع: رسا

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1396/11/30 ساعت 12:47
کد : 2024
دسته : اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
کلمات کلیدی
حجت الاسلام اکبری
عبودیت انسان
سجده

■ سجده‌ای مخلصانه و پاسخی عاشقانه / پاکبان شیرازی تجلیل شد

روزی كه مطابق روزهای قبل، جاروی خود را كنار نهاد و در آن سرمای استخوان‌سوز صبحگاهی، آستینش را بالا زد و با آب لیوان وضو گرفت و پلاستیكی بر زیر پاهای برهنه خود در سنگفرش‌های یخ‌زده خیابان قرار داد و عاشقانه و مخلصانه سر بر سجده معبود نه ...

■ سجده؛ عالی‌ترین درجه عبودیت

سجده؛ عالی‌ترین درجه عبودیت گروه فعالیت‌های قرآنی ـ نماینده ولی‌فقیه در لرستان در تفسیر سوره زمر با بیان اینکه در انجام نماز اول قیام و سپس سجده انجام می‌شود، اما تقدم سجده بر قیام دلیل بر فضیلت سجده در دل شب است، افزود: سجده ب ...

■ مشروحی از دیدار اخیر پژوهشگران حوزه تمدنی با رهبر انقلاب

رهبر معظم انقلاب، یازدهم بهمن ماه سال جاری دیداری با محققان و پژوهشگران و اساتید فعال در حوزه تمدنی داشتند. حجت الاسلام سیدمحمد حسین متولی امامی مدیر مؤسسه مطالعات تمدن اسلامی و رییس مؤسسه فتوح اندیشه اصفهان، از اساتید حوزه و دانشگاه و صاحب نظران ...

■ سجده های پر از اشک امام محمد باقر علیه السلام

افلح، غلام حضرت امام محمد باقر علیه السلام، می‌گوید: با مولایم به مکه رفتیم. وقتی داخل مسجد الحرام شدیم و چشم امام به خانه خدا افتاد، صدای گریه اش بلند شد. من گفتم:« پدر و مادرم فدای شما! مردم شما را نگاه می‌کنند. خوب است صدای خ ...

■ نماز و آثار پزشکی آن

 بامداد-اقامه نماز عموماً به عنوان رفتار و وظیفه ای دینی عنوان می شود اما امروزه با پیشرفت علم پزشکی و تحقیقات مربوط به سلامت، جنبه های علمی تأثیر نماز بر سلامتی کشف شده است. نماز یک واجب الهی است که خداوند در پنج وعده روزانه مقرر فرموده است و ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز