نیم میلیون مسلمان آتن بعد از یک قرن، نماز را در مسجد می خوانند

■ نیم میلیون مسلمان آتن بعد از یک قرن، نماز را در مسجد می خوانند

نیم میلیون مسلمان آتن بعد از یک قرن، نماز را در مسجد می خوانند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، نیم میلیون مسلمان آتن، پایتخت یونان می‌توانند تا سه ماه دیگر از نخستین مسجد رسمی خود استفاده کنند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز» این شهر بعد از بیرون راندن نیروهای عثمانی‌ در سال 1883 تاکنون از داشتن مسجدی رسمی محروم مانده است.

«لوانیس آمانانتیدیس» معاون وزیر خارجه یونان سال گذشته در مجلس این کشور  گفته بود، آتن تنها پایتخت اروپایی است که از داشتن چنین فضایی مذهبی محروم شده است.

به نوشته رویترز، مسلمانان این شهر سال‌هاست که در زیرزمین‌های شلوغ، انبارهای تاریک و اماکن موقتی که  هدف حملات نژادپرستانه قرار دارند، مجبور به ادای فریضه نماز هستند.

«آلکسیس سیپراس» نخست وزیر یونان نیز ماه می گذشته از ساخت مسجد به تعویق افتاده خبر داده بود. اینک انتظار می‌رود مسجد جدید به وسعت صد متر مربع و بدون مناره در ماه آوریل در یک پایگاه قدیمی دریایی در بخش صنعتی و فرسوده آتن آماده گردد.

خانم «آنا استامو» سخنگوی اتحادیه مسلمانان یونان در گفت‌‌وگویی اعلام داشت: «ما برای نسل جدید، جوانانمان و به خاطر حس برابری در قانون و جامعه نیاز به مسجد داریم.»

به نوشته رویترز، اینک فریضه نماز جمعه در آتن در زیرزمین گاراژی واقع در مکانی نامناسب برپا می‌شود.

در این بین منتقدین ساخت مسجد نیز بدهی‌های کلان یونان به صندوق‌های مالی بین‌المللی را بهانه قرار داده و عنوان می‌کنند که نمی‌توان هشتصد هزار یورو برای ساخت یک مسجد هزینه کرد.

گفتنی است، آتن، پایتخت یونان، تنها پایتخت اروپایی است که برای شهروندان مسلمان مسجد ندارد و با وجود همه تلاش‌ها برای ساخت یک مسجد، هنوز جنجال‌ها ادامه دارد و این پروژه چندان راه به جایی نبرده است.

شهر آتن زمانی تعداد زیادی مسجد داشت که از دوران امپراتوری عثمانی‌ها به جای مانده بودند، اما پس از استقلال یونان و به ویژه پس از معاوضه مسیحیان ترکیه و مسلمانان یونان، بسیاری از این مساجد تعطیل شدند و یا به منظورهای دیگری مورد استفاده قرار گرفتند.

با وجود این، مذاکرات از سوی ترک‌ها برای ساخت یک مسجد در آتن ادامه داشت که در سال 1851 و 1890 میلادی از سوی مقامات آتنی رد شد. تلاش‌های مصر نیز برای ساخت مسجد در سال 1934 متوقف شد.

در سال 2000 و همزمان با برگزاری بازی‌های المپیک در آتن، تلاش‌های جدیدی برای ساخت یک مرکز اسلامی آغاز و مجدداً با مخالفت مسئولان متوقف شد. ساخت مسجد برای چندمین بار در سال 2006 به یک مسئله تبدیل شد، اما «ماکیس وریدیس»، وزیر زیرساخت یونان در آن زمان مایل به پیگیری این طرح نبود.

سرانجام در تابستان سال گذشته، مناقصه برای ساخت مسجد آتن برگزار شد که با مخالفت‌های شدید گروه‌های راست‌گرا در این کشور مواجه شده که اعتراض‌های خشونت‌آمیزی را علیه ساخت مسجد به راه می‌اندازند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1395/11/28 ساعت 13:01
کد : 1406
دسته : اخبار نماز در جهان
لینک مطلب
کلمات کلیدی
مسلمانان
آتن
اروپا

■ درهای مساجد «کلکته» از روز دوشنبه به روی نمازگزاران باز می شود

مکان های عبادی در کلکته هند از روز اول ژوئن (دوشنبه 12 خرداد) درهای خود را به روی عبادت کنندگان باز می کنند. «ماماتا بانرجی» ،فرماندار کلکته در این باره گفت: همه مکان های عبادی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی از روز دوشنبه پذیرای عبادت کن ...

■ افزایش محدودیت اقامه نماز برای مسلمانان هند

افزایش محدودیت اقامه نماز برای مسلمانان هند با ادامه روند افزایش محدودیت ها علیه مسلمانان در هند، اقامه نماز برای آنها در مکانهایی غیر از مساجد ممنوع اعلام شد. با ادامه روند افزایش محدودیت ها علیه مسلمانان در هند، اقامه نماز برای آنها در مکانهایی ...

■ شرکت ۲۰ هزار نفر در نماز‌جمعه مسجدالاقصی/ فلسطینیان میدان دفاع را ترک نمی‌کنند

 با وجود تدابیر امنیتی و محدودیت‌های اعمال شده از سوی پلیس رژیم صهیونیستی، بیش از 20 هزار نفر از قدس اشغالی و کرانه باختری خود را به مسجد الاقصی رسانده و در نماز جمعه این هفته در این مسجد مبارک شرکت کردند. به گفته منابع محلی، نظامیان رژی ...

■ بی‌توجهی دولت آلمان نسبت به جنایت علیه مسلمانان

فابیان گلدمان در گفت‌وگوی جدیدی که با شبکه رادیویی آلمان داشته، از مسئولان خواسته است به حقوق پیروان ادیان مختلف توجه کنند. در بخشی از این گفت‌وگو که در سایت رادیو آلمان منتشر شده، آمده است: اگر حمله‌کنندگان می‌خواستند نفرت خود ...

■ مسجد الاقصی به روی نمازگزاران بازگشایی شد

درهای مسجد مبارک الاقصی که از 70 روز پیش به علت شیوع کرونا بسته شده بود، بامداد امروز به روی شهروندان فلسطینی بازگشایی شد و به نمازگزاران اجازه داده شد تا با داشتن ماسک برای اقامه نماز وارد این مسجد شوند. شیخ عمر الکسوانی مدیر مسجد الاقصی در این ر ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز