نمازي که پيامبر(ص) براي بخشش گناهان هديه کرد

■ نمازي که پيامبر(ص) براي بخشش گناهان هديه کرد

نمازي که پيامبر(ص) براي بخشش گناهان هديه کرد

نماز جعفر طيار
بيشتر ما نام جعفر طيار را به عنوان نمازي طولاني مي شناسيم که از امام صادق(عليه السلام) نقل شده است، اما پپيشينه اين نماز به کجا بر مي گردد و خواندن آن چه ثوابي دارد؟

اين نماز در واقع هديه اي از سوي پيامبر اسلام(صلي الله و عليه وآله) به جعفر بن ابي طالب است و در روايات آمده زماني که جعفر در روز فتح خيبر، از «حبشه» به «مدينه» آمد، رسول خدا(صلي الله و عليه وآله) به استقبال او رفت و پيشانى او را بوسيد آن گاه رو به مردم کرد و فرمود: «نمي دانم به کدام يک از اين دو خوشحالي کنم، به فتح خيبر يا به برگشتن پسر عمويم جعفر؟» سپس اين نماز را به او آموختند و فرمودند: «اگر توانستى اين نماز را هر روز، و اگر نتوانستى هر هفته، و اگر نتوانستى هر ماه، و اگر نتوانستى هر سال، و اگر نتوانستى در عمر خود يک بار اين نماز را بخوان. اگر اين نماز را خواندى، خداوند گناهان بزرگ و کوچک، قديم و جديد و گناه عمدى و اشتباهى تو را مى بخشد».

امام کاظم(عليه السلام) فرمود: «کسي که نماز جعفر را بخواند اگر گناه او به عدد ريگ هاى درهم فشرده بيابان و به اندازه کف هاى دريا باشد، خداوند همه آنها را مى بخشد».

نماز جعفر طيار داراي چهار رکعت است که به صورت دو نماز مستقل دو رکعتي خوانده مي شود و بهترين وقت خواندن آن ظهر روز جمعه است، اما مي توان در هر روز و هر ساعتي آن را خواند. نحوه خواندن نماز جعفر طيار به اين شرح است:

چهار رکعت نماز ٓ دو تا دو رکعتي - خوانده شود که در رکعت اول، بعد از تکبيرة الاحرام، سوره حمد و سپس سوره «زلزال» خوانده شود و بعد پانزده مرتبه گفته شود: «سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکْبَرُ»

سپس به رکوع رفته ده بار همين ذکر، تکرار گردد و سر از رکوع بر داشته ده بار اين ذکر را بگويد، آنگاه به سجده رفته ده بار آن ذکر را تکرار نموده، سپس سر از سجده بر داشته در حال نشسته ده بار آن ذکر گفته شود، دوباره به سجده رفته ده بار آن ذکر را تکرار کند و سر از سجده بر دارد در حالت نشسته ده بار ديگر آن ذکر را گفته سپس بلند شده و رکعت دوم را شروع کرده و در آن حمد و سپس سوره «عاديات» را خوانده، و قبل از رکوع پانزده مرتبه همان ذکر را تکرار کرده، آنگاه قنوت گفته بعد به رکوع رفته ده بار آن ذکر را گفته سپس سر از رکوع بر داشته ده بار ذکر را بگويد.

آنگاه به سجده رفته همانند رکعت اول در دو سجده و پس از سر برداشتن از هر سجده ذکر را ده بار گفته پس از آن تشهد خوانده و نماز را سلام داده و بعد دو رکعت ديگر را با تکبيرة الاحرام آغاز نموده که در رکعت اول ٓ از دو رکعت دوم - بعد از حمد، سوره «نصر» و در رکعت دوم ٓ از دو رکعت دوم ٓ بعد از حمد، سوره «توحيد» خوانده شود و مانند دو رکعت اول ذکرها را بعد از اتمام سوره قبل از رکوع و هنگام رکوع بعد از رکوع، در حال سجده، بعد از هر سجده به همان ترتيب و تعداد بگويد و نماز را با تشهد و سلام به اتمام رساند. همچنين مي توان در هر چهار رکعت بعد از حمد، سوره توحيد را خواند.

منبع:yjc.ir

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1395/11/1 ساعت 17:00
کد : 1352
دسته : اخبارمحتوایی و تحلیلی نماز
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز